Tota la Comunitat Valenciana passa a fase 2 a partir del proper dilluns

Així ho han anunciat Salvador Illa i Fernando Simón en una roda de premsa

A partir del proper dilluns 1 de juny tota la Comunitat Valenciana passarà a fase 2. D’aquesta manera, i com es volia des d’un principi des de la Generalitat Valenciana, Castelló, València i Alacant avançaran conjuntament en la desescalada. En el seu moment 10 dels 14 departaments de salut van accedir a fase 1, deixant enrere a la resta, però a partir d’eixe moment ha sigut la província la unitat de referència.

El pas a la fase 2 del conjunt del territori valencià l’ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa en una roda de premsa conjunta amb Fernando Simon on també s’han donat a conèixer la resta de províncies que continuen avançant en la desescalada.

En aquesta fase es poden reobrir ja cines, teatres i monuments i es flexibilitza notablement la mobilitat el possible ús de les platges. El que no s’ha aconseguit des de València és que es permeta la lliure circulació per tota la Comunitat, i la mobilitat serà exclusivament intraprovincial tot i estar les tres províncies en la mateixa fase.

Aquestes són les novetats més destacades respecte a la fase 1:

▸ Es pot circular per tota la província en grups màxims de 15 persones, tot i que no hi ha límit si viuen junts

▸ Per a les localitats més grans, s’eliminen les franges horàries per a xiquets o per a fer esport i es pot anar en més d’una ocasió al dia

▸ La vetlla dels morts s’amplia a 25 persones a l’aire lliure o 15 en espais tancats

▸ Les misses amplien la seua capacitat al 50% de l’aforament

▸ Es poden fer bodes en tot tipus d’instal·lacions, sempre que sigue al 50% de l’aforament

▸ Les terrasses poden tindre el 50% de l’aforament, encara que es manté l’ocupació màxima de 10 persones en cada taula.

▸ Es pot anar a les platges de la mateixa província, amb les limitacions d’accés i d’aforament que consideren els ajuntaments. S’ha d’anar en grups màxims de 15 persones.

▸ Obrin cinemes, teatres o auditoris amb butaques preassignades i a un terç de l’aforament.

▸ Poden reobrir els monuments i altres equipaments culturals sempre que les visites no superin un terç de l’aforament autoritzat.

Tot i això, aquestes mesures generals van canviant constantment i hi ha novetats pràcticament diàries que es publiquen al BOE i que cal consultar en cas necessari.

Directe