Comencen les obres de renovació de l’enllumenat públic de Benicarló

Se substituiran un total de 1.687 lluminàries amb un estalvi anual de 142.253,40 euros

Aquesta setmana han començat els treballs per a renovar l’enllumenat públic de Benicarló, un projecte emmarcat en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat que suposarà per a l’Ajuntament un estalvi del 69% en despesa energètica. Aquest estalvi, que es traduirà en 142.253,40 euros a l’any, també suposarà una reducció d’emissions de CO2 que s’ha calculat en 271 tones per any.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s’ha mostrat molt satisfeta per l’inici d’uns treballs que, ha dit, «suposen una aposta decidida de l’Ajuntament per l’eficiència energètica i pel foment de les energies renovables en equipaments i infraestructures públiques». «La voluntat de l’equip de govern —ha afegit l’alcaldessa— és millorar no només les condicions ambientals sinó també la visibilitat i la seguretat, especialment per les nits». Finalment, Xaro Miralles ha destacat «l’important estalvi econòmic i de consum» que suposarà aquesta renovació.

El projecte, que suposarà una inversió de 663.359,84 euros a càrrec dels Fons Feder, inclou la substitució d’un total de 1.687 fanals de tot Benicarló per unes lluminàries noves amb tecnologia LED. Els carrers on es durà a terme la renovació són del Crist de la Mar, València, Hernán Cortés, Moreres, César Cataldo, Pubill, Doctor Severo Ochoa, Ramón y Cajal i Alcalà de Xivert. També es renovarà la il·luminació al camí de Surrac, a les avingudes del Papa Luna i Mediterrània, i a les places del Ministre Marcelino Domingo, de l’Emperador Carles i del Mercat. En total, seran 19 sectors d’enllumenat públic municipals els que es renovaran.

Els treballs havien de començar el passat 17 de març però la declaració de l’estat d’alarma va paralitzar les actuacions. Ara, una vegada iniciada la desescalada, s’han pogut iniciar les obres, que s’espera que s’allarguen durant 3 mesos.

Directe