Peníscola amplia les zones de vianants per fer créixer les terrasses per les vesprades

Un 7% dels establiments ja ho han sol·licitat

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha mantingut una reunió amb l’edil i tècnics municipals de l’àrea d’Urbanisme i activitats, així com amb la Prefectura de la Policia Local per a valorar la idoneïtat de convertir en zona de vianants algunes zones d’alta concentració d’establiments d’hostaleria, amb l’objectiu de facilitar l’ampliació de les seues terrasses, garantint un ampli pas per a vianants.

Vials com l’Av. d’Espanya, l’Av. de la Mar o alguns trams de l’Av. del Papa Luna, a més d’alguns vials de la zona suburbana, podrien beneficiar-se d’aquesta mesura, durant les vesprades d’estiu.

“Les restriccions de les autoritats sanitàries redueixen l’aforament de les terrasses, amb l’objectiu de facilitar l’ampliació d’aquestes i així garantir la distància entre taules i cadires recomanada; algunes zones del municipi en les quals hi ha un alt nombre d’establiments podrien ampliar la seua ocupació de via pública atenent d’aquesta manera a una sèrie de restriccions i criteris tècnics” ha explicat el mateix alcalde, que ha encarregat a l’equip tècnic la redacció de condicionants i criteris de seguretat per a poder portar endavant la mesura.

Fins al moment, 19 establiments han sol·licitat l’ampliació de les seues terrasses per a “poder salvar l’activitat aquest estiu”, un 7% del total d’establiments de restauració. “A mesura que es vagen superant les diferents fases que programa el Govern, l’activitat dels establiments d’hostaleria anirà recuperant-se i és probable que les sol·licituds per a ampliar les terrasses cresquen; davant aquesta situació, volem actuar amb previsió i facilitar al sector la seua reactivació, garantint la mobilitat i l’accessibilitat a totes les zones per als vianants” ha assegurat l’alcalde. Les restriccions al trànsit rodat, de moment, es plantegen per a partir de les 19.00h.

Directe