La Generalitat comença a implantar la telemedicina

Ximo Puig anuncia un pack tecnològic per als centres de salut

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts, la posada en marxa d’un pla d’extensió de la telemedicina en el País Valencià, que inicialment suposarà la dotació d’un “pack tecnològic” per a la instal·lació de 2.000 punts de teleassistència en centres d’Atenció Primària. Es tracta que els centres de salut tinguin capacitat suficient per a realitzar videoconferències i perquè el personal sanitari pugui interactuar amb solvència.

Aquesta actuació serà possible gràcies al desplegament de 2.000 webcams i 2.000 auriculars amb micròfon, així com 400 pantalles, 728 portàtils, telèfons i telefonia per ordinador o l’ampliació de les funcionalitats de l’aplicació existent per a la comunicació amb pacients, bé des dels seus domicilis amb els centres de salut o bé des d’aquests centres amb els hospitals.

Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

Així mateix, el president ha avançat que al juliol se celebrarà un fòrum que reunirà professionals sanitaris, investigadors, societats científiques i ‘startups’ valencianes per a abordar conjuntament les necessitats en l’àrea tecnològica i poder consolidar un ‘clúster’ sanitari valencià.

Puig ha afirmat que que es tracta de veure com potenciar aquest ‘clúster’ i vincular les tecnologies de la informació i la comunicació al teixit sanitari valencià amb la intenció de millorar la qualitat, del sistema de salut valencià i preparar-lo per a qualsevol altra emergència sanitària.

Directe