Els dos tallers d’ocupació ‘Et Formem’ es reincorporen a l’activitat laboral

Les classes teòriques no es podran reprendre de moment per les mesures de distanciament social

Els 24 treballadors (entre alumnat, professorat i direcció) dels dos tallers d’ocupació Et Formem que estan en marxa ara mateix a Benicarló han tornat al treball després de més de dos mesos d’aturada forçada per la crisi sanitària de la Covid-19. De moment, la reincorporació se centrarà exclusivament en la vessant pràctica dels tallers, atés que les mesures de distanciament social no permeten ara per ara reprendre la formació teòrica.

El primer dia, l’alumnat s’ha distribuït entre el jardí de la plaça de la Comunitat Valenciana, on han començat a fer tasques de manteniment, i a l’Hort de la Mar, on s’ha acumulat una gran quantitat d’herba durant aquests dos mesos i mig.

El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, s’ha mostrat satisfet per la reactivació dels dos tallers. «Era important tornar —ha explicat— per tal d’assegurar que es puguen acabar d’impartir tots els continguts previstos en el curs». Sánchez ha remarcat que «només així l’alumnat podrà obtindre els certificats de professionalitat», en referència als certificat de professionalitat d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria que obtindran en finalitzar els tallers.

Els dos tallers tenen una subvenció de 116.000 euros cadascun i estan finançats pel Fons Social Europeu, per la Generalitat Valenciana, a través de Labora, i pel propi Ajuntament de Benicarló.

Dels dos programes, un es gestiona directament des de l’Ajuntament de Benicarló i l’altre a través del Pacte Territorial per l’Ocupació Maestrat Litoral (Obsedi Maestrat), un projecte amb seu a Benicarló que inclou, a més, les poblacions de Vinaròs, Peníscola, Alcalà de Xivert, Santa Magdalena, Càlig, Sant Jordi i Sant Rafael.

Directe