Peníscola posa en valor els seus 43 quilòmetres quadrats d’espais naturals

Les platges urbanes sumen més de mig milió de metres

Peníscola posa en valor els seus 43 quilòmetres quadrats d’espais naturals

L’Ajuntament de Peñíscola està treballant en la posada a punt del seu litoral, “no sols tenim dues platges urbanes a nord i sud de la nostra ciutadella; comptem amb 15 cales naturals en la part del Parc Natural de la Serra d’Irta que són d’una riquesa paisatgística extraordinària” ha explicat l’alcalde, Andrés Martínez, que durant aquesta setmana ha seguit les tasques que des de l’àrea de Serveis, Medi Ambient, Turisme i Platges, s’estan planificant per a la posada a punt de la temporada de bany.

Tenint en compte els criteris que marquen les fases de desescalada que pauta el Govern, “encara sense manuals clars sobre allò que hem i no hem de fer per a la reobertura de les nostres platges, continuem inventariant tot allò que ha de veure amb el nostre litoral, per a poder estar preparats per a planificar les mesures a impulsar” ha explicat el regidor de Serveis, Jorge Rovira, que ha acompanyat aquests dies al primer edil en les seues visites a les diferents cales i platges.

“És prioritari per a Peníscola posar en valor tota la nostra riquesa patrimonial, la gran quantitat d’espais oberts que tenim, les immenses platges d’arena fina, així com els quilòmetres de parc natural que discorre paral·lel a la mar” ha constatat el mateix alcalde, que ha insistit en la importància de “tindre en compte també totes les cales naturals en el pla d’actuacions que s’haja de dur a terme per garantir la seguretat dels usuaris i banyistes”.

Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament reivindica la importància de “la col·laboració entre administracions, perquè la Generalitat ha d’implicar-se en això, garantir la seguretat és responsabilitat de tots” ha afirmat Martínez.

A més a més, des de l’Ajuntament de Peníscola es recorda que hi ha també més de 40 quilòmetres quadrats del Parc Natural de la Serra d’Irta, que discorre paral·lela a la costa i compta amb 12Km de litoral completament verge, es troben en el terme municipal de Peníscola amb 15 cales naturals.

Pel que respecta a les platges urbanes, Nord i Sud, “sumen més de mig milió de metres d’arenals d’arena fina i dauorada; que se sumen a la riquesa natural de la zona de l’aiguamoll o marjal, en el nucli urbà, un pulmó de més d’un quilòmetre quadrat que compta amb passarel·les de fusta i un recorregut mediambiental visitable”.

“Els inacabables espais oberts ens permeten proposar experiències als nostres turistes allunyades de la massificació d’altres destinacions” ha valorat Martínez, fixant els recursos naturals com a avantatges competitius i garants d’un turisme segur.

Directe