Diputació garanteix la celebració del Festival de Teatre Clàssic “amb seguretat”

L’organització retarda a mitjans de juliol les funcions al castell de Peníscola

Diputació garanteix la celebració del Festival de Teatre Clàssic “amb seguretat”

El Festival de Teatre Clàssic de Peníscola se celebrarà enguany adaptant-se a la nova realitat del coronavirus. Tot i que inicialment estava prevista la seua realització a principis del mes de juliol, la direcció i la Diputació de Castelló, principal valedora del certamen, han decidit posposar-lo dues setmanes, establint finalment com a dates de les representacions del 17 al 31 de juliol. Com de costum, el castell del Papa Lluna serà l’epicentre d’aquest festival, que enguany arriba a la seua 23 edició.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha explicat que se seguiran i compliran totes les normes de seguretat, “tant les oficials que marquen les autoritats sanitàries com les que creguem oportunes”. La principal mesura és que es reduirà l’assistència presencial a les actuacions que se celebraran en el pati d’armes per tal de respectar, d’aquesta manera, les mesures de distanciament social. Això no impedirà que cap persona que ho desitge puga gaudir de les actuacions “de les companyies de més alt nivell de l’Estat, ja que s’habilitarà un espai web on poder seguir totes les actuacions en línia des de qualsevol part del món per a suplir la reducció de l’aforament”.

La programació s’està redefinint actualment per la impossibilitat d’algunes companyies teatrals a assistir en les noves dates fixades per l’organització i s’està avaluant també com adaptar les obres a les noves possibilitats. “La previsió és que la cartellera amb totes les actuacions s’anuncie en qüestió de setmanes”, ha informat Sanz.

“Amb la celebració del festival, una volta finalitzat el procés de desescalada, volem donar-li una gran empenta a la cultura en una de les seus formes més pures. Estem segur que, a pesar de tot, el festival ajudarà a moure l’economia local i provincial, tot i les difícils circumstàncies que estem travessant”.

Directe