Posar-se bé la mascareta és fonamental

L'infermera de La Mata Xelo Garcia ens explica quins tipus són els més comuns i com fer-los servir

A partir d’aquest dijous ja és obligatori l’ús de mascaretes a tota Espanya en llocs públics sempre que no es puga respectar la distància mínima de seguretat de dos metres entre persones, especialment en comerços o altres espais tancats. Així, els dubtes sobre els tipus de mascaretes han començat a aparèixer i la infermera de la Mata ens explica per a què serveixen les tres més comuns.

Per a posar-se i llevar-se aquesta nova prenda és molt important llavar-se les mans abans i després de posar-se la mascareta i no tocar la part que ens hem de posar a la boca. Tots els moviments s’han de fet des de les gomes que la subjecten. La comarca de els Ports potser no ha sofert a banda de la residència de Morella la pandèmia amb cruesa però s’ha de continuar respectant les mesures de seguretat.

A més, des de la Mata al començament de la pandèmia van començar a confeccionar aquestes mascaretes que tot i no ser homologables és preferible portar-se que anar sense elles. Amb tot, l’ús de guants i mascaretes és imprescindible tirar-los on toca, els carrers i el camps no són un contenidor. Tirar aquests elements al terra i és un perill higiènic i per al medi ambient.

Ara, ens haurem d’acostumar a portar posada o sempre preparada una mascareta, aquest nou element de seguretat que per ara ha arribat per a quedar-se.

Directe