La Mata i Villores inicien nous projectes culturals

Aquests estan acompanyats pel programa d’extensió universitària de l’UJI

La Mata i Villores inicien nous projectes culturals
Villores, en una imatge recent

El Programa d’Extensió Universitària de l’UJI (PEU-UJI) inicia l’acompanyament de tres nous projectes culturals, dos dels quals seran a la nostra comarca, concretament a La Mata i a Villores.

A La Mata es tracta de la iniciativa “Espai Cultural Comunitari: Cabdell” que va sorgir en el marc del curs de postgrau “Cultura i desenvolupament. Ocupació en el sector cultural” organitzat pel PEU i la Diputació de Castelló. Aquest “Espai Cultural Comunitari: Cabdell” s’integra en la línia “Desenvolupament i participació ciutadana” del Programa d’Acompanyament de PEU i es basa en la idea que la lluita contra el despoblament implica impulsar accions des de la mateixa ciutadania.

A Villores es treballarà en dues línies, d’una banda l’acompanyament de la Mostra de Cinema Rural “Al nostre ritme” i d’altra, el d’una iniciativa que busca l’activació ciutadana per a definir de manera col·laborativa un projecte cultural per a la conservació, rehabilitació i difusió del patrimoni cultural i natural de la població.

Directe