Els bars i restaurants poden obrir l’interior dels seus locals

Compleixen les especificacions tots els pobles dels Ports i tot el Maestrat excepte Vinaròs i Benicarló

El Butlletí Oficial del Estat publica aquest matí una ordre que té per objecte flexibilitzar certes restriccions en els municipis de menys de 10.000 habitants encara es troben en fase 0 i fase 1 del pla de transició cap a una nova normalitat per la crisi del coronavirus. L’ordre, que entra en vigor aquest divendres i que afecta a quasi tots els habitants dels Ports, tot l’Alt Maestrat i tot el Baix Maestrat excepte Vinaròs i Benicarló, estableix:

▸ En el cas dels desplaçaments per part dels menors de 14 anys, no serà aplicable el límit d’un adult responsable i fins a tres nens com fins ara, sempre que convisquen en un mateix domicili.

▸ L’activitat esportiva es podrà practicar en el terme municipal o, en defecte d’això, a una distància màxima de cinc quilòmetres, incloent municipis adjacents, sempre que es trobin dins de l’àmbit d’aplicació d’aquesta ordre i pertanyin a la mateixa unitat territorial de referència.

Video Thumbnail
Els bars i restaurants poden obrir l'interior dels seus locals
El Butlletí Oficial del Estat publica aquest matí una ordre que té per objecte flexibilitzar certes restriccions en els municipis de menys de 10.000 habitants encara es troben en fase 0 i fase 1 del pla de transició cap a una nova normalitat per la crisi del coronavirus. L'ordre, que entra en vigor
Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

▸ En quan als establiments d’oci:
⌙ Podrà procedir-se a la reobertura al públic dels establiments d’hostaleria i restauració per a consum en l’interior del local, excepte els locals de discoteques i bars d’oci nocturn, segons el que s’estableix en el capítol IV de l’Ordre SND/414/2020, de 16 de maig.
⌙ La prestació del servei a les terrasses a l’aire lliure dels establiments d’hostaleria i restauració es realitzarà conforme al que es preveu en l’Ordre SND/399/2020, de 9 de maig.
Mercats a l’aire lliure:

El BOE deixa la decisió de apetura a les administracions locals. El text diu que quan així ho decideixin els Ajuntaments o òrgans de govern, els mercats que desenvolupen la seva activitat a l’aire lliure com a mercats ambulants, podran procedir a la seva reobertura, donant preferència a aquells de productes alimentaris i de primera necessitat. Vilafranca ja ha decidit tornar a realitzar-lo i Morella encara ho està estudiant.

Directe