Forcall i Peníscola, a un nou segell de Correus

El Palau de les Escaletes apareix juntament amb altres emblemes de la província

Forcall i Peníscola, a un nou segell de Correus

L’edifici de l’Ajuntament de Forcall i una vista de l’emblemàtic castell de Peníscola són dues de les imatges de la província de Castelló escollides per a protagonitzar el mes de maig la sèrie ’12 mesos, 12 segells’. Aquestes dues fotografies de localitats del nord de Castelló comparteixen espai amb altres dels elements més representatius de la província distribuïts entre les dos inicials que singularitzen el motiu de la sèrie.

Segons ha informat Correus en un comunicat, el segell, que va ser emés el passat dia 14 de maig, “ja està disponible per a franqueig d’enviaments en les trenta oficines de l’empresa postal a la província de Castelló i es comercialitzarà durant les pròximes setmanes fins a finalitzar les 260.000 unitats de les quals es compon la tirada”.

La primera lletra conté “un detall de les pintures rupestres de la Cova dels Cavalls, situada en el Barranc de Valltorta i exponent de l’Art Rupestre Llevantí. Aquest conjunt de jaciments ha sigut inclòs sota l’epígraf Art Rupestre de l’arc Mediterrani de la Península Ibèrica, en el catàleg de Patrimoni Mundial de la Humanitat de la Unesco”, expliquen.

Seguint el contorn de la lletra es pot apreciar “la torre campanar del Fadrí, construïda a mitjan segle XV, exempta a la cocatedral de Santa María de Castelló, la construcció de la qual es va iniciar en el segle XII i els avatars del qual al llarg de la història sol li han permés conservar les tres portades gòtiques”, una de les quals ha sigut reproduïda en la part inferior de les dos inicials

Entre les dues imatges, “una flor del taronger simbolitza el cultiu de cítrics a la regió, la importància de la qual ha donat fins i tot nomene la costa banyada pel Mediterrani”. Un altre dels cultius que ha guanyat força a la província “és el de la cirera, la producció de la qual es localitza en els municipis de Caudiel i Salzadella i que també estan representades en lletra ‘S’ que compon el segell”, continuen.

Al costat de les cireres s’aprecia un detall de la façana de la Casa de la Vila o Palau de les Escaletes, actual ajuntament de Forcall, “que encapçala el conjunt monumental que forma juntament amb la plaça porticada del municipi. La banda groga situada en la part inferior del segell reprodueix un dels colors de la bandera de la província, que també a més simbolitza el color de l’arena de les platges castellonenques”, conclouen.

Directe