La Comunitat no demanarà encara passar a fase dos

El Departament de Salut de Vinaròs estarà així un mínim de 3 setmanes en fase 1

Una treballadora desinfecta el micròfon durant la roda de premsa

La Comunitat Valenciana, en la seua totalitat, estarà com a mínim en la fase 1 fins al proper 1 de juny. Així ho ha confirmat la consellera de Sanitat, Ana Barceló en la roda de premsa diària que, des d’avui, té lloc per les vesprades per tal de poder recollir les dades del dia anterior fins a les 12 de la nit.

“Hem traslladat al Ministeri de Sanitat que no anem a sol·licitar el pas a la fase 2. En aquests moments el sentit de la prudència ens guia i, donat que 14 dels departaments de salut porten només dos dies a fase 1”, des de València s’ha pres aquesta decisió de romandre conjuntament a la mateixa fase una setmana més, ha comunicat la consellera Barceló.

D’aquesta manera, segons avança la consellera, els altres 10 departaments sanitaris de la Comunitat, entre els que es troba del de Vinaròs, estaran un mínim de 3 setmanes en fase 1 abans d’avançar en la desescalada.

Així ho ha anunciat la consellera de Sanitat Ana Barceló

“Epidemiològicament anem bé”, ha apuntat la consellera Barceló, “però és cert que l’índex de reproducció ha crescut un poc en els darrers dies, del 0,66 al 0,85” tot i que “no hi ha cap brot, però deixarem que transcorregue una setmana més”, pel que les tres províncies avançaran les tres alhora a partir d’ara “anem a fer-ho pausadament i tranquil·la”, donat que “volem eixir d’aquesta tots junts”.

“Avançarem al mateix ritme
a partir d’ara”

La consellera, a preguntes dels periodistes, ha puntualitzat que no creu que siga “un error” el fet d’haver començat la desescalada per departaments de salut i no per províncies, donat que 10 dels departaments que primer van avançar a fase 1 no hagueren passat de fer el còmput per províncies, i que ara que tota la Comunitat Valenciana “avançarà al mateix ritme”, el que”permet ara una mobilitat dins de la província, el que és ara molt positiu, per poder visitar familiars o amics de localitats properes”.

Ana Barceló ha avançat que “quan passem a la fase 2, se sol·licitarà la mobilitat interprovincial”, és a dir, per tota la Comunitat Valenciana.

Directe