Hi haurà un catàleg de platges i una app per consultar-hi l’ocupació

Servirà per ajudar a prendre una decisió d'on anar i evitar aglomeracions

Hi haurà un catàleg de platges i una app per consultar-hi l’ocupació
La platja de Vinaròs

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la Generalitat treballa en un catàleg de platges i cales de la Comunitat Valenciana, així com en una aplicació informàtica que permetrà orientar a la ciutadania sobre el seu grau d’ocupació a l’hora de prendre una decisió per a evitar aglomeracions.

Així ho ha explicat després de la reunió de treball per videoconferència mantinguda amb les conselleres de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per a abordar la seguretat de les platges de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu és, tal com ha explicat el responsable del Consell, “aconseguir platges segures per a la ciutadania”, alguna cosa per al que és necessari “un exercici de corresponsabilitat” que implique les diferents institucions.

Per a facilitar un gaudi segur de les platges, la Generalitat està elaborant un catàleg de platges i cales que contribuirà a difondre l'”enorme riquesa” que atresora la Comunitat Valenciana en aquest àmbit.

Puig ha recordat que el 70% de la franja costanera del territori valencià està format per platges i cales, algunes d’elles desconegudes, per la qual cosa la iniciativa ajudarà a donar-les a conéixer. Es tracta, ha agregat, d'”una gran oportunitat per a mostrar aquestes platges extraordinàries” amb les quals compta la Comunitat.

Paral·lelament, la Conselleria d’Innovació treballa en el disseny d’una ‘app’ senzilla que puga ser una eina útil perquè els ciutadans i les ciutadanes puguen conéixer l’estat d’ocupació de les platges a l’hora de decidir a quin anar.

El president ha explicat també que Turisme Comunitat Valenciana està preparant a més un document amb recomanacions que servisca d’ajuda als ajuntaments per a facilitar l’accés segur a les platges. Es busca amb això, ha indicat, oferir la “major informació” possible.

Directe