El Castell de Morella i el Museu Temps de Dinosaures obriran en la Fase 2

Avui, 18 de maig, es commemora el Dia Internacional dels Museus

La ciutat de Morella treballa en l’adequació dels espais turístics per albergar visitants a mesura que augmente la mobilitat de les persones en les diferents fases de la desescalada. El Castell i el Museu Temps de Dinosaures estan preparats per a obrir les seues portes quan s’arribe a la Fase 2, en principi bé el dilluns 25 de maig o bé el proper 1 de juny. Així, aquestos espais comptaran amb una senyalització que permeta la seua visita complint les distàncies de seguretat, així com es portaran a terme les diferents mesures de neteja i desinfecció necessàries.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Rocío Querol, ha destacat que “en el Dia Internacional dels Museus, enguany totalment diferent, volem informar que tenim el Castell de Morella i el Museu Temps de Dinosaures preparats per a reobrir-se a partir del dia 25, si les autoritats aproven passar a la Fase 2”. També ha volgut “agrair el treball del personal de la Xarxa de Castell i Museus de Morella per a preparar els diferents espais patrimonials i turístics de la ciutat i que siguen segurs complint les indicacions”. L’edil ha explicat que “l’oficina de turisme es va obrir el divendres i ara pas a pas i amb precaució recuperem altres activitats de manera coordinada amb el sector empresarial, ja que aquestos també obrin els seus establiments. Volem donar un servei complet i que Morella siga un destí segur per a totes i tots”.

La ciutat ha obert diferents espais i serveis municipals. Així, el divendres es va obrir l’Oficina de Turisme de Morella amb un horari de 10.00 hores a 14.00 hores de dilluns a diumenge. També la Biblioteca Municipal ha obert les seues portes amb el servei de préstec de llibres i sala de lectura de dilluns a divendres des de les 10.30 hores fins a les 13.00 hores. També estan obrint els establiments i comerços de Morella, els horaris dels quals es poden consultar a la pàgina web de l’ajuntament de Morella.

El turisme és un dels motors econòmics de Morella i el patrimoni cultural i artístic dels monuments i museus de la ciutat tenen un paper molt important. D’aquesta manera, es treballa per a poder obrir els diferents espais i acollir visitants de manera segura. “Cal treballar per a garantir la seguretat de les persones que vinguen i les que viuen i treballen ací, de manera que tenim i demanem la màxima precaució, evitar el contagi és cosa de totes i tots” ha conclòs Rocío.

Dia Internacional
dels Museus

Avui, 18 de maig, es commemora el Dia Internacional dels Museus. Habitualment, Morella commemora aquest dia amb entrada gratuïta als diferents espais turístics com són el Castell de Morella, la Basílica Arxiprestal, el Museu Temps de Dinosaures, les Torres de Sant Miquel i la Presó del Segle XIV. Aquest any, a causa del confinament i Estat d’Alarma provocats per la COVID-19, els monuments i museus de Morella estan tancats a l’espera de poder obrir a mesura que avancen les fases de la desescalada. Rocío ha aprofitat aquest dia per a “agrair el treball de tot el personal de l’ajuntament pel seu treball i implicació per a oferir un servei complet i de qualitat en la nostra ciutat”.

Directe