La mascareta serà obligatòria en breu

Així ho han proposat avui al Govern varis presidents autonòmics

La ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesus Montero, ha confirmat en roda de premsa posterior amb la reunió del president del Govern Pedro Sánchez amb els presidents autonòmics, que el Govern “està estudiant i regularà en els pròxims dies” l’ús obligatori de mascaretes en espais públics. La mesura ha sigut proposada per diversos governants autonòmics durant la conferència de presidents d’aquest diumenge.

Aquesta decisió serà presa en els pròxims dies pel Ministeri de Sanitat i encara ha de ser perfilada. Cal esperar a com és redactada l’ordre per part del Ministeri de Sanitat i veure si especifica els espais en els quals entrarà en vigor aquesta obligatorietat o si estarà ampliada a tots els espais tancats. La ministra de moment només ha especificat que serà en “llocs públics”.

La ministra Maria Jesús Montero i el ministre Salvador Illa, en la roda de premsa

També està per determinar si es contemplen excepcions perquè, tal com ha repetit en moltes ocasions Fernando Simón, hi ha moltes persones a les quals no els resultaria fàcil aquesta mesura com és el cas dels xiquets, les persones amb ansietat o les que tenen EPOC.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa no ha volgut avançar detalls concrets sobre l’obligatorietat d’utilitzar màscares en espais públics donat que demà hi haurà una reunió amb les comunitats autònomes on s’avançarà amb aquest tema. “Hi haurà un reforçament de l’obligatorietat, però fins que no estiga l’ordre tancada no avançaré res”, ha dit el ministre.

Directe