“Viure en una ciutat contaminada ha afectat més els malalts de Covid-19”

Així ho ha dit el morellà Xavi Querol en una entrevista a Els Matins de TV3

“Viure en una ciutat contaminada ha afectat més els malalts de Covid-19”

El programa Els Matins de TV3 ha analitzat aquesta setmana la relació entre contaminació i Covid-19 amb el geòleg i investigador del CSIC Xavier Querol i la biòloga Anna Ramon.

El morellà ha apuntat com encara no estan clars els resultats dels estudis, però que tot fa pensar a que “les ciutats que tenen nivells alts de contaminació han fet que els seus ciutadans tinguen el sistema respiratori més debilitat i, per tant, amb l’arribada del virus els ha afectat amb major facilitat”.

Respecte al fet que el virus es mogue amb més facilitat per ambients contaminats, Querol no ho veu així. “És més important en ambients interiors” que pel carrer. L’investigador morellà sí ha apuntat la evidència de com el confinament ha reduït dràsticament la contaminació.

Directe