Castellfort, Ares i Vilafranca podrien passar a fase 1 aquest dilluns

Així ho ha demanat la Generalitat Valenciana per a igualar l'avanç de la desescalada a tota la Comunitat

Castellfort, Ares i Vilafranca podrien passar a fase 1 aquest dilluns

Aquest dimecres a les 14.00 hores acaba el termini donat pel Ministeri de Sanitat perquè les Comunitats Autònomes que tinguen territoris en la fase 0 sol·liciten passar a fase 1 a partir del proper dilluns 18 de maig. Durant aquesta tarda i demà dijous es valorarien les peticions i des del Ministeri es comprometen a donar una resposta el divendres, tal i com va passar la passada setmana.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat que ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat “que els 14 departaments de salut, que actualment es troben en la fase 0 en aquests moments puguen passar a fase 1”, tal i com s’ha anat demanat al llarg de la setmana des de la Generalitat Valenciana.

Això sí, la consellera ha demanat dues condicions: “que es limite a una capacitat màxima de 30 persones a tot el territori de la Comunitat Valenciana la mesura contemplada en la fase 1 del Pla per a la Transició a una Nova Normalitat, que permetia la celebració d’actes i espectacles a l’aire lliure amb menys de 200 persones, en les mateixes condicions que per a actes i espectacles culturals en espais tancats, i que la mesura sense limitacions pugui entrar en vigor posteriorment”.

D’altra banda, la sol·licitud contempla que es pugue deixar sense efecte en el Departament de Salut de la Ribera, donada la seva singularitat i situació actual, la mesura que permet la realització de reunions de fins a 10 persones durant la fase 1 del Pla per a la Transició a la Nova Normalitat, i que aquesta mesura pugue entrar en vigor posteriorment.

Per a finalitzar, ha destacat Barceló la petició de “que una vegada tots els departaments de salut de la Comunitat Valenciana es trobi en fase 1, a l’efecte de mobilitat es pugue circular dins del territori d’una mateixa província.

La Comunitat ha registrat en les últimes hores 20 nous casos de coronavirus, 5 morts, 10 noves hospitalitzacions però cap d’ella a la UCI.

Directe