Misses amb mascareta

L'arxiprestal de Morella obria aquest dilluns les portes després de dos mesos

https://vimeo.com/417577771

El 13 de març la basílica arxiprestal de Morella tancava les portes seguint les recomanacions del bisbat de Tortosa, un poquet abans que ho feren altres bisbats, i del decret que manava la suspensió d’estes celebracions per a ajudar a la lluita contra la pandèmia de la COVID 19.

Aquest dilluns les portes de Santa Maria la Major tornaven a obrir, i l’interior del temple acollia un grapadet de feligresos. Entre setmana la celebració es fa a la capella.

Esta activitat litúrgica, igual com la resta d’activitats, s’ha hagut d’adaptar a la norma marcada pel virus. Així, en la fase 1 de la desescalada, es permet ja la celebració de misses, però estes hauran de ser de curta durada, i els assistents hauran de guardar la distància de seguretat. Mascaretes, en caràcter general, i evitant el contacte amb els veïns.

No es pot
donar la pau

L’aforament, probablement no serà problema, perquè els nostres temples són prou grans per a la quantitat de gent que sol acudir. Sols en les grans celebracions es queden menuts. Tant és així que a Morella, s’empra entre setmana la capella, un espai més menut, però suficient per acomplir les normatives.bA més, sols es permet el 30 per cent del aforament, hi han d’altres recomanacions a tenir en compte: Ni aigua beneïda, ni llibrets de salms, ni la pau, ni besar o tocar objectes o imatges de devoció.

La cerimònia va ser íntima, i es van respectar totes les normes. La parròquia de Morella ha anunciat que oferirà misses de dilluns a divendres a les 7 de la vesprada, els dissabtes a les vuit i quart, i els diumenges a les 11 i mitja del matí.

Directe