Misses amb mascareta

L'arxiprestal de Morella obria aquest dilluns les portes després de dos mesos

Video Thumbnail
A missa amb mascareta
L'arxiprestal de Morella obria aquest dilluns les portes després de dos mesos

El 13 de març la basílica arxiprestal de Morella tancava les portes seguint les recomanacions del bisbat de Tortosa, un poquet abans que ho feren altres bisbats, i del decret que manava la suspensió d’estes celebracions per a ajudar a la lluita contra la pandèmia de la COVID 19.

Aquest dilluns les portes de Santa Maria la Major tornaven a obrir, i l’interior del temple acollia un grapadet de feligresos. Entre setmana la celebració es fa a la capella.

Esta activitat litúrgica, igual com la resta d’activitats, s’ha hagut d’adaptar a la norma marcada pel virus. Així, en la fase 1 de la desescalada, es permet ja la celebració de misses, però estes hauran de ser de curta durada, i els assistents hauran de guardar la distància de seguretat. Mascaretes, en caràcter general, i evitant el contacte amb els veïns.

No es pot
donar la pau

L’aforament, probablement no serà problema, perquè els nostres temples són prou grans per a la quantitat de gent que sol acudir. Sols en les grans celebracions es queden menuts. Tant és així que a Morella, s’empra entre setmana la capella, un espai més menut, però suficient per acomplir les normatives.bA més, sols es permet el 30 per cent del aforament, hi han d’altres recomanacions a tenir en compte: Ni aigua beneïda, ni llibrets de salms, ni la pau, ni besar o tocar objectes o imatges de devoció.

La cerimònia va ser íntima, i es van respectar totes les normes. La parròquia de Morella ha anunciat que oferirà misses de dilluns a divendres a les 7 de la vesprada, els dissabtes a les vuit i quart, i els diumenges a les 11 i mitja del matí.

Directe