Bars i cafeteries poden demanar ampliació de terrasses de manera excepcional

De moment, ja ho han demanat 15 establiments de Benicarló

El regidor Ilde Añó, en una imatge d'arxiu

El regidor de Governació, Ilde Añó, ha anunciat que l’Ajuntament permetrà l’ampliació de terrasses a aquells bars i cafeteries que necessiten més espai per a poder muntar el 50% de les taules amb totes les mesures de seguretat i distanciament social obligatòries. «És una mesura —ha explicat el regidor— que entenem que ajudarà al sector de la restauració a adaptar-se a la nova normativa, però en cap cas vol dir que es podran ampliar les terrasses». Añó ha remarcat que «l’ampliació només s’autoritzarà per a muntar el 50% de les taules que ja han estat autoritzades prèviament» i ha afegit que «tampoc es podran autoritzar ampliacions que resten espai per als vianants».

Per a fer la sol·licitud, cal emplenar un formulari i enviar-lo per correu electrònic a correu.registre@ajuntamentdebenicarlo.org, juntament amb un croquis detallat de l’ampliació de que se sol·licita i on conste la ubicació exacta de la zona que s’ocuparà. En cas que l’ampliació de la terrassa suposés una ocupació total o parcial d’alguna altra façana, el propietari del bar o cafeteria també haurà d’aportar una autorització del veïnat.

Una vegada presentada la sol·licitud, la Policia Local la valorarà i passarà a dictamen de la Comissió Informativa de Governació per tal de procedir o no a la seua autorització.

«Aquesta ampliació és excepcional —ha insistit el regidor—, de manera que els propietaris es comprometen a desmuntar-la en el moment en què finalitze la situació de mesures excepcionals imposades per al control de la pandèmia».

Directe