“La pandèmia ens privarà de tenir unes festes com fins ara”

La Penya El Bou denuncia que els bous de lídia queden fora de les ajudes de conselleria

“La pandèmia ens privarà de tenir unes festes com fins ara”
L'any 2019 la penya celebrava el 30 aniversari

La Penya el Bou de Morella ha emès un comunicat en que volen “defensar als ramaders de bous de lídia que han quedat exclosos de les ajudes que ha anunciat la Conselleria de Medi Ambient”. Si bé en aquests dies “les festes i les aficions queden en un segon pla pels motius de salut pública que tots coneixem”, “des de la Penya el Bou de Morella mostrem el nostre suport al sector primari i més concretament a les ramaderies de Bous braus”.

Des de la Penya el Bou, “considerem molt important despolititzar la nostra afició. Volem trencar d’una vegada per totes en les etiquetes. Per tots és conegut que alguns partits tracten d’utilitzar la nostra festa per erigir-se en els seus abanderats o en els seus executors. La festa, però, no és d’esquerres ni de dretes, els bous en la nostra terra han sigut i són de tots i com aficionats exigim que no es face política electoralista en la nostra afició”

View this post on Instagram

CARTA OBERTA A LA CONSELLERA DE MEDI AMBIENT EN SUPORT A LES RAMADERIES DE BOUS DE LÍDIA Des de la Penya el Bou de Morella mostrem el nostre suport al sector primari i més concretament a les ramaderies de Bous braus. En primer lloc, si bé avui les festes i les aficions queden en un segon pla pels motius de salut pública que tots coneixem, no podem deixar de defensar als ramaders de bous de lídia que han quedat exclosos de les ajudes que ha anunciat la Conselleria de Medi Ambient. Des de la Penya el Bou, considerem molt important despolititzar la nostra afició. Volem trencar d’una vegada per totes en les etiquetes. Per tots és conegut que alguns partits tracten d’utilitzar la nostra festa per erigir-se en els seus abanderats o en els seus executors. La festa, però, no és d’esquerres ni de dretes, els bous en la nostra terra han sigut i són de tots i com aficionats exigim que no es face política electoralista en la nostra afició. En l’actual situació demanem al govern de la Generalitat que continue treballant per millorar esta situació en tots els aspectes, sense excloure als ramaders de lídia, sense prohibicions, sense etiquetes i sense complexos. Demanem a la Consellera de Medi Ambient, Mireia Mollà, que no polititze els Bous al carrer i que no deixe als nostres ramaders de brau al marge de les ajudes. Els està condemnant a sacrificar molts animals i els empeny directament al tancament de les explotacions. No parlem de poder fer festes amb normalitat este any. Tots som conscients que malauradament la pandèmia ens privarà de tenir unes festes com les que havíem tingut fins ara. Demanem que no aboquen a la misèria a moltes famílies que tenen en la ramaderia de bou de lídia el seu mode de vida. Pel que fa a Morella, treballem colze a colze en l’ajuntament del nostre poble. En la mesura que les autoritats ho permeten tractarem de fer tots els actes que puguem. A més, si finalment hem de cancel·lar algun acte, mantindrem la compra dels animals que havíem adquirit per a l’any vinent, de manera que els nostres ramaders no tinguem un perjudici major. Ramaders al vostre costat estem tots els aficionats, perquè la festa és de tot el poble i tots l’hem de defensar!

A post shared by Penya el Bou Morella (@penyaelbou) on

En l’actual situació “demanem al govern de la Generalitat que continue treballant per millorar esta situació en tots els aspectes, sense excloure als ramaders de lídia, sense prohibicions, sense etiquetes i sense complexos. Demanem a la Consellera de Medi Ambient, Mireia Mollà, que no polititze els Bous al carrer i que no deixe als nostres ramaders de brau al marge de les ajudes. Els està condemnant a sacrificar molts animals i els empeny directament al tancament de les explotacions”.

Enguany no hi haurà
festes “com fins ara”

Des de la penya taurina de Morella assumeixen que “no parlem de poder fer festes amb normalitat este any. Tots som conscients que malauradament la pandèmia ens privarà de tenir unes festes com les que havíem tingut fins ara. Demanem que no aboquen a la misèria a moltes famílies que tenen en la ramaderia de bou de lídia el seu mode de vida”.

Pel que fa a Morella, “treballem colze a colze en l’ajuntament del nostre poble. En la mesura que les autoritats ho permeten tractarem de fer tots els actes que puguem. A més, si finalment hem de cancel·lar algun acte, mantindrem la compra dels animals que havíem adquirit per a l’any vinent, de manera que els nostres ramaders no tinguem un perjudici major”, deixant clar als ramaders que “al vostre costat estem tots els aficionats, perquè la festa és de tot el poble i tots l’hem de defensar”.

Directe