Ajudes per a la implantació del teletreball a les pymes

"Digitalitza Teletreball" ofereix fins al 40 % del cost de la inversió

La Conselleria d’Economia Sostenibles, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de Ivace Innovació, ha obert el termini per a accedir a les ajudes de la convocatòria ‘Digitalitza Teletreball’, creada per a facilitar l’adaptació de les petites i mitjanes empreses que vulguen implantar el teletreball davant la situació provocada per la pandèmia de la covid-19. El termini per a presentar les sol·licituds començava aquest dilluns i s’allarga fins al pròxim 26 d’aquest mes.

L’actual situació està portant a moltes empreses a reorganitzar-se i reconvertir-se i, tant des de la Conselleria d’Economia com des del Ivace, es creu necessari fer costat al teixit productiu amb accions i mesures adaptades a la nova realitat, segons descava el conseller Rafa Climent.

La convocatòria ‘Digitalitza Teletreball’ compta amb un pressupost de 5 milions d’euros que podrà confinanciarse en un 50% a través del Programa Operatiu Feder de la Comissió Europea.

L’objectiu és ajudar a la implantació i posada en marxa de solucions innovadores que faciliten el teletreball i afavoreixen el desenvolupament del comerç electrònic a les empreses de la Comunitat.

Des de Ivace Innovació es donarà prioritat a aquells projectes que facen referència al desenvolupament de solucions d’accés a xarxes corporatives, que ajuden a la posada en funcionament de sistemes de telecomunicació i de seguretat avançats, de monitoratge, també que promoguin el teletreball en grup i aquelles altres que faciliten el control i l’operació remota de processos productius.

Unes altres de les accions que podran ser finançades són l’activació del comerç electrònic, de sistemes d’automatització d’emmagatzematge i logística interna, la inversió en sistemes de fabricació additiva i impressió 3D, així com de robots industrials.

La subvenció màxima per projecte serà de fins als 100.000 euros i les inversions subvencionables hauran de mantenir-se inalterables durant els cinc anys següents al pagament de la subvenció.

L’ajuda per a les petites empreses pot arribar fins al 40% dels costos subvencionables i, en el cas de les mitjanes empreses, fins al 30%.

Directe