Herbers acudeix a La Tossa des de casa

Amb un vídeo que segueix tots els passos de la romeria que comença amb la benedicció de les rotlletes

Video Thumbnail
Herbers acudeix a La Tossa des de casa
Amb un vídeo que segueix tots els passos de la romeria

Els veïns d’Herbers passen cada any tot un dia ple de tradicions representades pels cants i resos que estan plens d’alegria i que els mateixos veïns interpreten en llatí. És la rogativa a La Tossa, una de les muntanyes més altes de la comarca dels Ports. Des d’allà dalt hi ha una vista privilegiada de la comarca i del Baix Aragó, fins i tot en dies clars es veuen fins els Pirineus.

Cada any, la festa continua amb un dinar al monte i en acabar es torna al poble. A les cinc de la vesprada la gent que no ha pogut pujar a la Tossa rep al carrer del sol als que tornen de la rogativa. Enguany, però, ningú ha pogut anar-hi físicament, però la festa s’ha viscut des de casa amb un vídeo que recull tots els passos d’aquesta tradicional romeria.

Directe