Només es registren 10 nous contagis en una setmana al territori

Quatre d'ells comptabilitzats en les darreres 24 hores en tot el Departament de Salut de Vinaròs

La consellera Barceló beu aigua durant la compareixença

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que “continua baixant el nombre de casos actius per coronavirus al mateix temps que augmenta el percentatge d’altes respecte al total de positius”.

Barceló ha actualitzat la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana i ha destacat que el 58% del total de casos positius ja s’ha curat. S’han donat un total de 7.078 altes (192 des de l’actualització d’aquest dijous). Per províncies, es registren 919 en la de Castelló, 2.669 en la d’Alacant i 3.490 a la província de València.

D’altra banda, s’han detectat 151 nous casos positius que eleven a 12.209 el total de positius des que va començar la pandèmia. D’ells, 27 es troben a la província de Castelló, 61 en la d’Alacant i 63 en la de València. Els casos actius, per part seua, continuen disminuint, i se situen en 3.878 en aquests moments, un 31% de tots els positius, la qual cosa significa que està actiu un de cada 3 casos diagnosticats.

Del total, 651 es troben ingressats a l’hospital i 119 d’ells en l’UCI. Durant el dia d’ahir van ingressar 18 persones als hospitals valencians, una xifra que també manté una tendència descendent.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.721 a la província de Castelló, actius 612 (74 hospitalitzats, 15 d’ells en l’UCI), 4.146 a la província d’Alacant, actius 1.032 (170 hospitalitzats i 42 d’ells en l’UCI), i 6.342 a la província de València, actius 2.234 (407 hospitalitzats i 62 d’ells en l’UCI).

Fins a l’actualitat s’han produït un total de 1.253 defuncions en la Comunitat Valenciana: 190 a la província de Castelló, 445 a l’Alacant i 618 en la de València.

El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 2.183, dels quals 758 romanen actius en aquest moment (69 a la província de Castelló, 291 en la d’Alacant i 398 a la província de València). Han rebut ja l’alta 1.425 persones.

Quant al nombre de proves realitzades per a la detecció de coronavirus, s’han dut a terme un total de 155.936 (115.377 a través de PCR i 40.559 a través de test ràpids). De totes elles, han donat un resultat negatiu 128.494 (91.645 amb PCR i 36.849 per test ràpids).

Roda de premsa íntegra de la consellera de Sanitat, Ana Barceló

Actualització de la
situació en residències

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de la Comunitat Valenciana. En aquests moments hi ha casos positius en 82 centres (14 a la província de Castelló, 18 en la d’Alacant i 50 a la província de València).

▸ Residents que han donat positiu: 2.016
▸ Personal treballador que ha donat positiu: 629
▸ Residents que han mort: 468

En aquests moments, es troben baix vigilància activa de control sanitari 30 residències en la Comunitat Valenciana:

▸ 9 a la província de Castelló
▸ 8 a la província d’Alacant
▸ 13 a la província de València

Reconeixement a les persones
treballadores per l’1 de maig

La consellera ha aprofitat la celebració del Dia Internacional del Treball per a “donar les gràcies una vegada més i expressar tot el reconeixement al personal sanitari, a totes les treballadores i els treballadors dels serveis essencials, a tots aquells que ens estan protegint, curant i cuidant dia a dia”. A més, també ha volgut enviar el seu suport al col·lectiu de periodistes que “també hui estan treballant perquè tothom puga tindre aquesta informació”. El periodisme, ha assenyalat, “és també un servei essencial, perquè sense periodisme és molt difícil que puga haver-hi democràcia”.

Les dades al
nostre territori

Pel que fa a les dades més locals que dona la Conselleria de Sanitat i que en el nostre cas són les pertanyents al Departament de Salut de Vinaròs, deixen quatre nous positius comptabilitzats en les darreres 24 hores i capa nova víctima mortal del covid-19 en els pobles que pertanyen a aquesta àrea sanitària centrada en l’Hospital de Vinaròs i de la que formen part els pobles del Baix Maestrat i tots els dels Ports excepte Vilafranca, Castellfort i Ares del Maestrat.

Gràfic en temps real

Des del passat dia 25 d’abril, en que s’arribava als 180 positius acumulats, només s’han donat 2 nos positius el dia 19, quatre positius més el dia 30 i 4 més comptabilitzats avui, D’aquesta manera, en el total de la pandèmia hi ha un acumulat de 190 positius i 28 morts al nostre territori.

Directe