Una nova mort i quatre nous contagis registrats al territori

Són les dades de l'afecció del coronavirus al Departament de Salut de Vinaròs

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, avui al Senat

Els ingressos als hospitals de la Comunitat Valenciana per coronavirus continuen en descens. En aquests moments, hi ha 674 persones ingressades (42 menys que el dimecres), la qual cosa suposa un 17% del total de casos actius. Aquesta tendència es repeteix també en el cas dels ingressos en UCI, que han disminuït fins al 3% amb 127 persones. Des que va començar la pandèmia, el 5,5% de tots els casos positius han requerit ingrés en l’UCI (663 persones).

Fins al moment, s’ha donat un total de 6.886 altes (287 des de l’actualització d’aquest dimecres): 893 a la província de Castelló, 2.590 en la d’Alacant i 3.403 a la província de València. Les altes, per tant, suposen ja el 57,1% del total de casos positius en la Comunitat.

A més, s’han detectat 242 nous casos positius: 67 es troben a la província de Castelló, 80 en la d’Alacant i 95 en la de València.

Amb els 242 nous casos positius, el total s’eleva a 12.058, dels quals es troben actius en aquests moments 3.928. Els casos actius representen en aquests moments el 32,5% del total de positius des de l’inici de la pandèmia.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.694 a la província de Castelló, actius 615 (68 hospitalitzats, 12 d’ells en l’UCI), 4.085 a la província d’Alacant, actius 1.052 (165 hospitalitzats i 50 d’ells en l’UCI), i 6.279 a la província de València, actius 2.261 (441 hospitalitzats i 65 d’ells en l’UCI).

Fins a l’actualitat s’han produït un total de 1.244 defuncions en la Comunitat Valenciana: 186 a la província de Castelló, 443 a l’Alacant i 615 en la de València.

El nombre de casos actius de professionals de la Sanitat és de 714 en aquest moment (65 a la província de Castelló, 267 en la d’Alacant i 382 a la província de València). Han rebut ja l’alta 1.377 persones.

Quant al nombre de proves realitzades per a la detecció de coronavirus, s’han dut a terme un total de 149.398 (111.690 a través de PCR i 37.708 a través de test ràpids). De totes elles, han donat un resultat negatiu 119.625 (88.240 amb PCR i 31.385 per test ràpids).

Gràfic en temps real

Actualització de la situació
en residències

En aquests moments, hi ha casos en 81 centres (14 a la província de Castelló, 17 en la d’Alacant i 50 a la província de València).

▸ Residents que han donat positiu: 1.979
▸ Personal treballador que ha donat positiu: 611
▸ Residents que han mort: 462

D’altra banda, es troben sota vigilància activa de control sanitari 30 residències en la Comunitat Valenciana: 9 a la província de Castelló, 8 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

Les dades al
nostre territori

Pel que fa a les dades més locals que dona la Conselleria de Sanitat i que en el nostre cas són les pertanyents al Departament de Salut de Vinaròs, deixen quatre nous positius comptabilitats en les darreres 24 hores i una nova víctima mortal del covid-19 en els pobles que pertanyen a aquesta àrea sanitària centrada en l’Hospital de Vinaròs i de la que formen part els pobles del Baix Maestrat i tots els dels Ports excepte Vilafranca, Castellfort i Ares del Maestrat. En el total de la pandèmia hi ha un acumulat de 186 positius i 28 morts.

Respecte a la proposta del govern d’Espanya de desescalar per províncies el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mostrat des del primer moment la seua disconformitat i ha aportat altres propostes a l’executiu central per guanyar en eficiència com fer-ho per departaments sanitaris o comarques.

Així, el president recorda que el marc del govern és raonable però la situació de cada subsector és molt més dinàmica i complexa i s’haurà d’estudiar cada cas concret les raons econòmiques que permeten la reobertura o no de cada un dels negocis.

Directe