La Generalitat estudia formes per poder obrir les platges

Ximo Puig anuncia que s'està veient com fer-ho amb seguretat si fóra possible

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que el Consell treballarà en el disseny de mesures perquè la ciutadania puga accedir aquest estiu a les platges amb les adequades condicions de seguretat, una possibilitat que es contempla com a “real”.

Puig ha avançat en aquest sentit que ha convocat una reunió amb els departaments implicats en la seguretat, el territori i el turisme per a elaborar unes normes que contemplaran els diferents escenaris possibles.

El responsable del Consell ha subratllat que el Govern obrirà aquest dimarts una etapa de transició a la normalitat, en el qual la Generalitat aposta per introduir la singularitat de les accions en la Comunitat Valenciana.

“La possibilitat que a l’estiu les valencianes i valencians i la resta de visitants puguen anar a les platges es contempla com a real”, ha assenyalat Puig, que ha agregat: “Treballarem conjuntament amb el Govern en unes normes bàsiques de comportament en la nova normalitat”.

“No es pot deixar passar
aquest estiu”

“La nostra voluntat és que les platges puguen ser accessibles aquest estiu i, per a això, hem de tindre totes les mesures necessàries per a garantir la seguretat”, ha subratllat el president. “No es pot deixar passar aquest estiu; creiem que sí que pot haver-hi un ús adequat del dret a anar a la platja”, ha agregat.

“Platges, sí, però amb seguretat”, ha indicat Puig, que ha precisat en aquest sentit que es contemplarà tant l’actual escenari de corresponsabilitat de la ciutadania amb les institucions, que permeta avançar de manera òptima, com un escenari més complicat, que faça necessari tindre previstes totes les prevencions.

Directe