Avui és el dia de les xiquetes a les TIC

Té lloc tots els anys el quart dijous del mes d'abril

Aquest dijous 23 d’abril es celebra el Dia Internacional de les Xiquetes a les TIC (Tecnologies de la Informació i de la Comunicació) i des de les àrees d’Igualtat de la comarca dels Ports s’ha volgut tindre molt present aquesta data, donant-la a conèixer i recordant la importància de les xiquetes amb les noves tecnologies en un moment a més tant particular com el que estem vivint en l’actualitat, com explica Érica Domingo, Agent Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca.

La celebració del Dia Internacional de les Xiquetes a les TIC es commemora des de fa uns 10 anys, decidit per la Unió Internacional de Telecomunicacions, organisme especialitzat en aquesta matèria de l’Organització de les Nacions Unides (ONU).

Existeixen varies falces creences al voltant del paper de les xiquetes i les dones amb les tecnologies i des de les àrees d’Igualtat de la comarca dels Ports (Ajuntaments de Vilafranca i Morella i també Mancomunitat Comarcal) s’ha volgut desmentir aquestes situacions.

A més a Youtube s’ha anunciat una activitat aquesta mateixa vesprada del dijous 23 d’Abril amb experiències al voltant del Dia Internacional de les Xiquetes a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

La primera edició del Dia Internacional de les Xiquetes a les TIC va ser el dia 21 d’abril de 2011 i en aquesta edició del 2020 coincideix a més amb la celebració del Dia del Llibre.

Directe