“Si algun dia tinc diners procuraré ajudar a tota la gent major de Xert”

La Fundació Mercedes Beltran Sanz dona 5000 euros per comprar 700 mascaretes i 4200 guants

En aquests temps de crisi les donacions són fonamentals per fer front a la pandèmia i alhora per a cobrir la falta de material sanitari. En els darrers dies, l’Ajuntament de Xert ha rebut una allau de solidaritat per part de la Fundació Mercedes Beltrán Sanz, la qual ha destinat 5.000€ per a la lluita contra el coronavirus.

Carmen Carballedo Beltrán és la presidenta de la fundació Mercedes Beltrán

Mercedes Beltrán, nascuda a Xert el segle passat, va haver de marxar a Melilla on va residir durant uns anys amb la seua família. Uns moments difícils i d’inestabilitat política ocasionada per la Guerra del Marroc en els quals va ser presonera d’Abd el-Krim. Posteriorment va ser alliberada i al cap de poc va poder tornar a Xert on Mercedes li va assegurar a la seua mare “si algun dia tinc diners procuraré ajudar a tota la gent major de Xert”. Uns anys més tard el destí va unir a Mercedes amb l’Industrial català Luis Coronomina i d’aquesta unió va sorgir la Fundació amb què anualment ajuden al municipi de Xert amb una donació de 48.000 €. Ara però amb aquesta donació extraordinària es podrà mantenir protegit a la població de la pandèmia.

A més del material comprat pel consistori i de l’ajuda de la Fundació, l’alcaldessa de Xert, ha informat que també s’han sumat a la compra conjunta de mascaretes que farà la Diputació de Castelló.

Des del consistori es demana a tots els veïns i veïnes de Xert continuar complint el confinament i no relaxar-se amb l’adquisició del nou material sanitari, ja que fent mal ús aquest pot ser un focus de contagi.

Directe