Són ja 139 els positius al territori

No ha hagut cap mort per coronavirus en les darreres 24 hores en tot el Departament de Salut de Vinaròs

Militars de l'UME han desinfectat periòdicament la residència de Morella

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest divendres per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha destacat que s’ha donat un total de 4.024 altes (322 des de l’actualització d’aquest dijous): 412 a la província de Castelló, 1.547 en la d’Alacant i 2.065 a la província de València.

A més, s’han detectat 254 nous casos positius, que eleven a 9.869 el total de casos positius, dels quals 1.173 es troben ingressats a l’hospital i 252 d’ells en l’UCI.

Gràfic en temps real

Dels 254 nous casos positius, 75 es troben a la província d’Alacant, 140 en la de València i 39 a Castelló. D’eixos últims, 13 pertanyen al Departament de Salut de Vinaròs, és a dir dels pobles del Baix Maestrat i Els Ports, excepte Vilafranca, Castellfort i Ares del Maestrat.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.257 a la província de Castelló, dels que 163 hospitalitzats i 34 d’ells en l’UCI. El total de positius al Departament de Salut de Vinaròs és de 139.

El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 1.581 (208 a la província de Castelló, 619 en la d’Alacant i 754 a la província de València). De tots ells, han rebut ja l’alta 637 persones.

Fins a l’actualitat s’han produït un total de 999 defuncions en la Comunitat Valenciana: 380 a la província d’Alacant, 490 en la de València i 129 a la província de Castelló, dels que 21 són del Departament de Salut de Vinaròs. Aquesta xifra indica que, en les darreres 24 hores no ha hagut cap defunció per coronavirus al nostre territori.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 40.948 (35.664 a través de PCR i 5.284 a través de test ràpids). A més, l’app GVA Coronavirus ha registrat 10.191 descàrregues.

D’altra banda, s’han rebut 3.487 crides en el número 900 36 22 36, habilitat perquè persones de grups de risc o amb símptomes de coronavirus puguen sol·licitar medicaments a domicili. En total, s’han tramitat 2.087 sol·licituds (207 a la província de Castelló, 1.304 en la de València i 576 a la província d’Alacant).

Roda de premsa íntegra de la consellera de Sanitat, Ana Barceló

Actualització de la situació
en residències

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de la Comunitat Valenciana. En aquests moments hi ha casos positius en 95 centres (16 a la província de Castelló, 20 en la d’Alacant i 59 a la província de València).

▸ Residents que han donat positiu: 1.470
▸ Personal treballador que ha donat positiu: 390
▸ Residents que han mort: 344

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 29 residències en la Comunitat Valenciana:

· 8 a la província de Castelló: 1 en el departament de Vinaròs, 3 en el departament de l’Hospital General de Castelló i 3 en el departament de la Plana. La huitena residència pertany al departament de Sagunt, encara que està situada en un municipi de la província de Castelló.
· 7 a la província d’Alacant: 2 en el departament d’Alcoi, 1 en el departament de la Marina Baixa, 2 en el departament de Sant Joan, 1 en el departament d’Elda i 1 en el departament de l’Alacant- Hospital General.
· 14 a la província de València: 1 en el departament de Sagunt, 2 en el departament Clínic-Malva-rosa, 4 en el departament de la Fe, 5 en el departament de Requena, 1 en el departament de l’Hospital General de València i 1 en el departament de la Ribera.

Directe