Morella rep la solidaritat d’entitats i associacions enfront del COVID-19

Amb les donacions s'ha comprat material sanitari o aliments per a les persones vulnerables

El confinament i l’Estat d’Alarma per reduir els contagis del COVID-19 continuen. Des del primer dia d’esta situació, l’ajuntament de Morella va activar un fons d’emergència per a pal·liar les conseqüències del virus i donar suport a les persones i famílies. Així, amb el fons municipal d’emergència s’han realitzat importants accions com el lloguer d’habitatges a disposició del personal sanitari de reforç, adquisició de tablets per a la Residència Sant Joan Bautista de manera que els i les residents es poden comunicar amb la família, compra de material de protecció personal i de seguretat, compra d’aliments per al banc d’aliments i ajudes per a menjar en famílies vulnerables, adquisició de mascaretes i material de protecció per a la ciutadania i les empreses morellanes entre altres.

A més del pressupost municipal, este fons per a les despeses que genera aquesta crisi sanitària ha rebut donacions econòmiques, la qual cosa és una mostra de l’ànima solidària i compromesa de la ciutadania de Morella.

Les associacions que han col·laborat en el fons d’emergència són:
▸ Penya el Bou
▸ Morella F. C.
▸ Carrer la Font
▸ Gremi del Comerç i Turisme
▸ Bombers Voluntaris
▸ Societat de caçadors El Maestrazgo
▸ Gremi d’Arts i Oficis
▸ l’AMPA de l’IES Els Ports
▸ l’AMPA del Col·legi Mare de Déu de Vallivana
▸ l’Associació Musical Mestre Candel,
▸ Club Ciclista Piño Fijo Morella
▸ Perkutada
▸ Gaiteros de Morella
▸ Penya del València
▸ Gremi de Morellans Absents de València
▸ Gremi de Morellans Absents de Castelló i Província
▸ Dimonis de Morella
▸ Gremi de la Gent Gran
▸ Gremi de la Joventut del Sexenni 2006
▸ Gremi de Llauradors i Ramaders
▸ Associació de Jubilats i Pensionistes
▸ Grup de Dones dels Ports
▸ ASETMICO
▸ Aplec dels Ports 2013
▸ Associació Morella Sonora
▸ Carrer de la Sabateria
▸ Associació Mare de Déu de Vallivana
▸ Renomar Els Ports F. C.
▸ Grup municipal socialista
▸ Confraria de Ramaders i Llauradors Sant Antoni Abat
▸ Societat Esportiva ESPEMO

A més, empreses i entitats com el Gremi de la Joventut 2018, Bisgargis, Fabregat Advocats i serveis empresarials S. L., Hilaturas Temprado i Cooperativa Sant Antoni Abat han aportat material i altres productes.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha volgut “agrair tota la solidaritat i ajuda que estem rebent per afrontar la lluita contra el coronavirus per part de les associacions i empreses locals”. L’edil també ha destacat que “a més el comportament de les veïnes i veïns en aquest estat d’Alarma és exemplar i facilita les tasques de neteja i desinfecció”. Rhamsés ha explicat que “el fons d’emergència es va activar des del primer dia perquè esta situació extraordinària requereix el màxim suport des de les administracions més pròximes, igual que estem treballant junt amb totes les administracions per a la reactivació econòmica i social”. Finalment, ha mostrat “el condol amb les famílies que han perdut a persones volgudes pel COVID-19” així com “animar i donar força als i les professionals que treballen cada dia en la lluita contra el virus i facilitar la vida de la resta amb serveis bàsics”.

Cal destacar també el treball que es realitza des dels serveis socials, ja que és on es gestionen les necessitats de suport a domicili. El repartiment de menjar i medicaments o a l’atenció personal i d’ajuda a les cases entre altres ajudes.

Directe