La Policia Local instrueix un total de 123 denúncies des de l’inici de l’estat d’alarma

El perfil majoritari de les persones denunciades és el d’homes majors de 40 anys

La Policia Local de Benicarló ha fet balanç del primer mes de confinament i el resultat és que s’han instruït un total de 123 denúncies des del passat 17 de març fins al 16 d’abril. Una xifra que, segons explica l’inspector en cap, Pedro Fa, és molt menor que en municipis de població similar. «Hem de destacar el civisme dels benicarlandos —ha dit l’inspector—, que estan complint amb les normes de confinament de forma massiva».

El perfil majoritari de les persones denunciades es correspon amb homes majors de 40 anys. Concretament, la xifra d’homes denunciats supera el 80% davant d’un 20% de dones denunciades. Pel que fa a l’edat, és majoritari el perfil de persones majors de 40 anys (amb un 37% de les denúncies), seguit de persones d’entre 21 i 30 anys, amb un 30%. L’horari en què s’ha instruït un major número de denúncies és de 14.00 a 22.00 hores (amb un 59,6%).

Benicarló, un dels municipis amb major
compliment del confinament

Les dades de la Policia Local van en la línia de l’estudi publicat la setmana passada per la Generalitat, segons el qual el 96% dels benicarlandos i benicarlandes compleixen de manera estricta el confinament. L’informe, basat en la geolocalització dels telèfons mòbils, reflecteix que els desplaçaments s’han reduït a un àmbit de 500 metres en l’entorn dels domicilis.

Tant l’alcaldessa, Xaro Miralles, com el regidor de Policia i Governació, Ilde Añó, han agraït «el comportament exemplar dels veïns i veïnes de Benicarló» i han animat la ciutadania a seguir per aquest camí. «Tenim la faena mig feta i ara només queda una última espenta», han afegit.

El grau de compliment dels benicarlandos i benicarlandes és el més alt de tota la Comunitat Valenciana, juntament amb el municipi de Dénia.

Directe