Avui s’estan fent més tests de coronavirus a la residència de Morella

El darrer dia deixa un nou mort i sols un positiu més al territori

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dijous per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha destacat que s’ha donat un total de 3.702 altes (342 des de l’actualització d’aquest dimecres): 373 a la província de Castelló, 1.402 en la d’Alacant i 1.927 a la província de València.

A més, s’han detectat 191 nous casos positius, que eleven a 9.615 el total de casos positius, dels quals 1.247 es troben ingressats a l’hospital i 274 d’ells en l’UCI.

Dels 191 nous casos positius, 26 es troben a la província de Castelló, 23 en la d’Alacant i 142 en la de València. En les darreres 24 hores només s’ha detectat un nou positiu en tot el territori del Departament de Sanitat de Vinaròs, al que pertanyen tots els pobles dels Ports excepte Vilafranca, Ares del Maestrat i Castellfort. El total de positius a les nostres comarques és de 126.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.218 a la província de Castelló (183 hospitalitzats, 34 d’ells en l’UCI), 3.401 a la província d’Alacant (347 hospitalitzats i 105 d’ells en l’UCI), i 4.991 a la província de València (717 hospitalitzats i 135 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 5 casos que no s’han assignat encara. En aquest matí de dijous, segons ha confirmat l’alcalde de Morella Rhamsés Ripollés als micròfons de Els Ports Ràdio, s’han fet nous tests de covid-19 a la residència de Morella, quins resultats es coneixeran en els propers dies.

El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 1.544 (200 a la província de Castelló, 604 en la d’Alacant i 740 a la província de València). De tots ells, han rebut ja l’alta 543 persones.

Fins a l’actualitat s’ha produït un total de 972 defuncions en la Comunitat Valenciana: 128 a la província de Castelló, 369 a l’Alacant i 475 en la de València. En les darreres 24 hores, al territori del Departament de Salut de Vinaròs s’ha registrat una nova mort, que deixa un total de 21 defuncions en el total de la pandèmia a les nostres comarques, la major part d’elles a la residència de Morella

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 33.805 en el total de la Comunitat Valenciana.

Gràfic en temps real

D’altra banda, s’han rebut 3.246 cridades al número 900 36 22 36, habilitat perquè persones de grups de risc o amb símptomes de coronavirus puguen sol·licitar medicaments a domicili. En total, s’han tramitat 1.908 sol·licituds (197 a la província de Castelló, 1.203 en la de València i 535 a la província d’Alacant).

Actualització de la situació
en residències

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de la Comunitat Valenciana. En aquests moments, hi ha casos positius en 95 centres (16 a la província de Castelló, 20 en la d’Alacant i 59 a la província de València).

▸ Residents que han donat positiu: 1.347
▸ Personal treballador que ha donat positiu: 336
▸ Residents que han mort: 323

Roda de premsa íntegra d’Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana

En aquests moments, es troben baix vigilància activa de control sanitari 24 residències en la Comunitat Valenciana:

▸ 5 a la província de Castelló: 1 en el departament de Vinaròs, 1 en el departament de l’Hospital General de Castelló i 2 en el departament de la Plana. La cinquena residència pertany al departament de Sagunt, encara que està situada en un municipi de la província de Castelló.
▸ 6 a la província d’Alacant: 2 en el departament d’Alcoi, 1 en el departament de la Marina Baixa, 1 en el departament de Sant Joan, 1 en el departament d’Elda i 1 en el departament de l’Alacant- Hospital General.
▸ 13 a la província de València: 1 en el departament de Sagunt, 2 en el departament Clínic-Malva-rosa, 4 en el departament de la Fe, 5 en el departament de Requena i 1 en el departament de l’Hospital General de València.

Directe