Hi ha 122 positius per coronavirus al nostre territori

Des d'avui Sanitat ofereix dades per departaments de salut actualitzades constantment

Hi ha 122 positius per coronavirus al nostre territori

La Comunitat Valenciana ha registrat fins a aquest dissabte un total de 2.289 altes a persones amb coronavirus. Açò significa que són 204 més des de l’actualització d’aquest divendres. D’eixe nombre d’altes, 24 són de la província de Castelló segons les dades facilitades aquest diumenge per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

A més, s’han detectat 247 nous casos positius, que eleven a 8.578 el total, dels quals 1.457 es troben ingressats a l’hospital i 332 d’ells en l’UCI. Dels 247 nous casos positius, 57 es troben a la província de Castelló.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.054 a la província de Castelló (230 hospitalitzats, 43 d’ells en l’UCI), 2.993 a la província d’Alacant (422 hospitalitzats i 124 d’ells en l’UCI) i 4.526 a la província de València (805 hospitalitzats i 165 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 5 casos que no s’han assignat encara.

El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 1.459 (179 a la província de Castelló, 581 en la d’Alacant i 699 a la província de València). D’aquestes persones, han rebut ja l’alta 352.

Fins a l’actualitat s’han produït un total de 818 defuncions en la Comunitat Valenciana: 99 a la província de Castelló, 327 a l’Alacant i 392 en la de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 27.832.

En aquests moments hi ha casos positius en 95 centres (14 a la província de Castelló, 23 en la d’Alacant i 58 a la província de València).

▸ Residents que han donat positiu: 1.073
▸ Personal treballador positiu en aquests moments: 257
▸ Residents que han mort: 253

Avui, es troben baix vigilància activa de control sanitari 18 residències en la Comunitat Valenciana: 4 a la província de Castelló, 5 en la d’Alacant i 9 a la província de València.

Des d’avui hi ha dades
per Departaments de Salud

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ofereix un nou espai en el portal web sanitari de coronavirus on es podrà consultar l’evolució diària de casos, defuncions i altes, així com el nombre total de positius i de morts per departaments de salut.

Aquesta eina s’ha desenvolupat amb la col·laboració de l’Institut de Cartografia Valencià i conté una sèrie de dades que s’actualitzaran de manera diària.

D’una banda, es podran consultar les dades de l’últim dia (casos positius, persones recuperades i morts). Per un altre, dues gràfiques. La primera mostrarà l’evolució, dia a dia, de positius, defuncions i altes, i la segona inclourà també hospitalitzats i ingressats en UCI, mostrant així l’evolució de la corba d’aquesta pandèmia en la Comunitat Valenciana.

També hi ha una secció que mostra informació per departaments de salut. Es tracta, d’una banda, d’un mapa interactiu en el qual es podran seleccionar els diferents departaments de salut per a saber quants casos positius s’han confirmat en cadascun d’ells i el número de morts. D’altra banda, s’aporta una taula que ordena els departaments per nombre de positius. A més del número total i les defuncions que s’han produït, es mostra la taxa de positius per cada 100.000 habitants.

134,3 positius per cada 100.000 habitants
al departament de Vinaròs

D’aquesta manera, el total de positius al Departament de Salut de Vinaròs són 118 (que implica una taxa de 134,3 positius per cada 100.000 habitants), el quart departament amb menys incidència de coronavirus de la Comunitat Valenciana, només per darrere del d’Orihuela, Dénia i Elx-Crevillent.

De la comarca dels Ports pertanyen al Departament de Salut de Vinaròs tots els pobles excepte Vilafranca, Ares del Maestrat i Castellfort, que depenen del de Castelló. Aquest departament de Salut té 317 positius en total i una taxa de 112 positius per cada 100.000 habitants). Les dades, però, s’actualitzen constantment.

Finalment, hi ha un registre del total de casos positius en la Comunitat Valenciana, les persones mortes, les persones donades d’alta i les que es troben hospitalitzades i en UCI.

Directe