La residència de Morella suma noves altes de coronavirus

S'ha posat en marxa una app per al mòbil amb la que fer un autotest i demanar cita amb el metge

La consellera de Sanitat, Ana Barceló

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest divendres per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Barceló ha destacat que s’han donat un total de 2.085 altes, 313 des de l’actualització d’aquest dijous de les quals 217 pertanyen a la província de Castelló i d’elles, hi ha varies de la residència San Juan Bautista de Morella segons va confirmar anit l’Ajuntament de Morella, sense especificar número.

A més, s’han detectat 367 nous casos positius arreu de la Comunitat Valenciana, que eleven a 8.331 el total de casos positius, dels quals 1.511 es troben ingressats a l’hospital i 346 d’ells en l’UCI. Dels 367 nous casos positius, 76 es troben a la província de Castelló.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 997 a la província de Castelló (212 hospitalitzats, 41 d’ells en l’UCI), 2.962 a la província d’Alacant (451 hospitalitzats i 130 d’ells en l’UCI), i 4.367 a la província de València (848 hospitalitzats i 175 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 5 casos que no s’han assignat encara.

El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 1.443 (178 a la província de Castelló, 578 en la d’Alacant i 687 a la província de València). De tots ells, han rebut ja l’alta 321 persones.

Fins a l’actualitat, s’han produït un total de 796 defuncions en la Comunitat Valenciana: 99 a la província de Castelló, 318 a l’Alacant i 379 en la de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 26.649.

Fins al moment, 2.339 professionals de la Sanitat s’han inscrit en la borsa de treball habilitada per la Conselleria de Sanitat perquè personal mèdic i d’Infermeria jubilat amb edats fins als 70 anys i personal facultatiu que encara no té especialitat puguen ajudar a combatre el coronavirus.

▸ Personal mèdic jubilat amb menys de 70 anys: 104
▸ Persones graduades en Medicina sense especialitat: 1.031
▸ Persones graduades en Infermeria: 1.150
▸ Personal d’Infermeria jubilat amb menys de 70 anys: 54

Actualització de la situació en residències

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de la Comunitat Valenciana. En aquests moments hi ha casos positius en 92 centres (14 a la província de Castelló, 23 en la d’Alacant i 55 a la província de València).

▸ Residents que han donat positiu: 1.052
▸ Personal treballador que ha donat positiu: 251
▸ Residents que han mort: 247

En aquests moments, es troben baix vigilància activa de control sanitari 13 residències en la Comunitat Valenciana: 4 a la província de Castelló, 5 en la d’Alacant i 4 a la província de València.

Nova App del Coronavirus
de la Generalitat

La consellera ha anunciat que ja es troba disponible en les plataformes Android i IOS l’App GVA Coronavirus, una nova eina “que posem a la disposició de la ciutadania, tal com ja els havíem informat, amb el propòsit d’ampliar l’atenció en relació a tots els dubtes i recomanacions sobre el coronavirus”, segons ha explicat Barceló.

Roda de premsa íntegra d’Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana

La seva principal funcionalitat serà poder realitzar un autotest amb el qual saber si els símptomes que presente una persona pot ser compatible amb la malaltia.

A més, en cas que el resultat conduís a sol·licitar una cita prèvia, els usuaris i usuàries podran fer-ho a través de la pròpia aplicació. Només necessita tenir a mà la seva targeta SIP i data de naixement.

D’aquesta forma, un metge o metgessa d’atenció primària es posarà en contacte amb cada pacient telefònicament com més aviat millor i li atendrà i acompanyarà durant tot el procés, aconsellant-li sobre les pautes a seguir.

Directe