Peníscola es blinda amb blocs de formigó contra el coronavirus

Han incrementat els controls fins i tot en les eixides dels supermercats

Peníscola es blinda amb blocs de formigó contra el coronavirus
Foto: @ajuntpeniscola

L’Ajuntament de Peníscola ha optat per blindar-se durant aquests dies de Setmana Santa per tal d’evitar que el coronavirus es propague per culpa de visitants o de propietaris de segones residències que, no fent cas a les recomanacions, tenien previst anar a la localitat del Baix Maestrat.

L’alcalde, Andrés Martínez, en un comunicat en vídeo, explica com “aquesta serà una Setmana Santa diferent. Tenim que estar tots confinats a les nostres cases” i per això, apunta que “hem incrementat els controls d’accés a la nostra localitat. Amb 10 ‘new jerseys’ hem tancat vies secundaries d’accés a la població”.

Martínez informa com “a banda, hem incrementat els controls tant en carreteres, com en les eixies dels supermercats i, fins i tot, en urbanitzacions. La gent ho està fent bé i no podem tirar per terra tot el treball que hem estat fent”, pel que recorda als turistes que “Peníscola els esperarà” i als veïns els vol “agrair l’enorme esforç que esteu fent per respectar les normes d’aquesta situació difícil i us prometo que serem implacables amb els qui no les complisquen”.

Peníscola, des del començament de l’estat d’alarma, ha aconseguit un “confinament quasi total” segons fonts municipals, el que s’ha aconseguit en gran mesura donat que l’economia local està basada en les sector hostaler i de serveis, quina activitat està totalment restringida.

L’Ajuntament ha demanat que, si es detecten desplaçaments a segones residències, que es done avís immediatament a la Policia Local. L’avís també s’ha traslladat als treballadors de comerços, supermercats i farmàcies per a que informen a les autoritats si detecten visitants de fora.

Directe