La Generalitat donarà dades de contagis per coronavirus poble a poble

Fins ara no s'havien oferit per "prudència" i no per "falta de transparència", segons Puig

La Generalitat donarà dades de contagis per coronavirus poble a poble

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que oferiran les dades de contagis per coronavirus a la Comunitat per pobles i no solament per províncies com es venia fent fins ara. Segons Puig, la voluntat del Consell “no és la opacitat”. Així ho ha traslladat als grups parlamentaris de les Corts durant una reunió per videoconferència.

El president, però, ha puntualitzat que es farà “fixant, probablement, un llindar mínim d’habitants per localitat que permitisca respectar el dret a la confidencialitat que tenen les persones afectades” pel coronavirus.

“Fins a aquest moment s’ha evitat donar les dades per municipis per prudència per a que no es donara cap tipus de situació que afectara als malalts”, però que “no hi ha ninguna voluntat de falta de transparència”, assegura Puig en unes declaracions recollides per la cadena SER.

La conselleria de Sanitat, que és la que està gestionant aquesta crisi sanitària oferirà properament dades més concretes “si no hi ha cap situació de caracter sanitari que ho impedisca es donarà la informació per municipis”, continua Puig, que insisteix en que “la Generalitat està sent l’administració autonòmica que més transparència està demostrant a l’hora d’oferir les dades de la pandèmia”.

En la reunió s’ha constatat, per part de tots els grups parlamentaris, que ha millorat en la Comunitat Valenciana la situació generada per l’expansió del coronavirus, tal com ha expressat el president, que ha mostrat el seu “dolor” i “tristesa” per les defuncions que s’han produït en aquesta crisi.

“Estem actuant amb
absoluta transparència

En declaracions a laSexta, el president Puig ha remarcat que “queden encara dies perquè acabe el confinament i és fonamental no baixar la guàrdia tot i veure la llum al final del túnel. No estem de vacances, no s’han de realitzar desplaçaments, està en joc la salut de totes i tots”, alhora que apunta que “generar confrontació partidista aquests moments és un immens error. Nosaltres estem actuant amb absoluta transparència, cal dir la veritat, és fonamental per al correcte funcionament de les institucions”.

Amb el començament de la Setmana Santa, Ximo Puig, vol remarcar que “hem de donar passos decisius per a tornar a la normalitat. La solució per a continuar sent una referència turística és acabar amb el virus. Ara hem de combinar la salut pública, l’activitat econòmica i la seguretat dels treballadors”.

Directe