No hi haurà rogativa el primer dissabte de maig

Morella no anirà fins Vallivana i Catí tampoc visitarà Sant Pere de Castellfort

No hi haurà rogativa el primer dissabte de maig

Ja és oficial el que es donava pràcticament per fet des del començament de la pandèmia del coronavirus. El primer dissabte de maig d’enguany no hi haurà rogativa a Vallivana.

En un comunicat fet conjuntament per l’Ajuntament de Morella i l’Administració de Vallivana apunten que “com sabeu, la Rogativa és un dels moments més especials per a la nostra Ciutat i en honor a la nostra patrona la Verge de Vallivana. Malauradament i atenent a les indicacions de les autoritats, degut a la situació actual, no veiem possible poder realitzar eixa visita a la verge que tan significa per totes i tots”.

Més de 1.000 romers van fer la Rogativa de Vallivana l’any 1993

Tot i això, el fet que s’aplace no comporta, de moment, la seua total suspensió. “La voluntat és plena de poder realitzar este 2020 la Rogativa en honor a la Nostra Patrona. És per això que properament, quan tinguem i coneguem les condicions decretades, mantindrem una reunió l’Ajuntament i els Alets de Vallivana per , sempre d’acord amb les indicacions de les autoritats, estudiar i plantejar unes noves dates”.

El comunicat vol recordar també “als morellans i morellanes que ens han deixat degut a esta malaltia de la covid-19 en uns moments tan difícils, estiguem al costat de qui més ho necessita”.

Catí tampoc anirà
a Castellfort

Per la seua banda, l’Ajuntament de Castellfort informa de que “enguany queda suspesa la tradicional rogativa dels catinencs a Sant Pere de Castellfort, programada pels dies 2 i 3 de maig. La Junta Directiva de la rogativa així ho ha decidit tenint en compte l’estat de confinament fins el 26 d’abril i les possibles pròrrogues”.

Els catinencs renoven en seu vot amb Sant Pere al 2017

De la mateixa manera, “la Comissió de Festes de Castellfort ha anunciat que també queden suspesos tots els actes programats per aquell cap de setmana, entre els que destaca el ball a la Confraria. Tant pel municipi de Catí com pel de Castellfort es tracta d’una notícia trista , ja que aquesta rogativa porta celebrant-se amb gran intensitat des de fa 698 anys i aquesta seria la 699a edició”, conclouen.

Directe