Augmenta el número de morts per coronavirus a les residències de majors

Ha hagut 13 noves defuncions en les darreres 24 hores en el total de la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha actualitzat aquest matí de divendres les dades respecte a la pandèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana.

S’han donat 316 nous casos positius en les darreres 24 hores arreu de la Comunitat Valenciana, 43 d’ells registrats a la província de Castelló.

En línies generals, han donat positiu 6624 persones en total de la pandèmia, 740 d’ells a la província de Castelló.

219 malalts castellonencs estan ingressats a causa del coronavirus (5 més que ahir) i d’ells, 43 estan a la UCI. En el total de la Comunitat Valenciana s’han donat 592 altes, 160 més que en el dia d’ahir. Per primera vegada des de que va començar la pandèmia de hi ha més altes que morts en una jornada. D’elles, 35 són de la província de Castelló.

Cinc nou morts
a la província

Del total de la pandèmia, han mort a la Comunitat 511 persones, 50 a la província de Castelló. D’aquests total de 50 morts arreu de la província, 5 s’han produït en les darreres 24 hores.

El número de professionals sanitaris que han donat positiu a la Comunitat Valenciana ascendeix a 1.100, 133 d’ells a la província.

Les residències són un dels punts de major preocupació, havent-hi 91 centres arreu de la Comunitat Valenciana amb casos positius, 12 d’elles a Castelló.

▸ Residents que han donat positiu: 604 (68 més que ahir a la Comunitat)
▸ Personal treballador que ha donat positiu: 176 (10 més que ahir a la Comunitat)
▸ Residents que han mort: 131 (13 més que ahir a la Comunitat)

Roda de premsa íntegra d’Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana

Hi ha 8 residències amb vigilància activa a la Comunitat Valenciana, 2 d’elles a Castelló, sent una la Residència San Juan Bautista de Morella.

Continua “l’emergència”
pel material sanitari

El Ple del Consell ha autoritzat l’ampliació de la declaració d’emergència en la contración de les obres i serveis, així com en l’adquisició d’equipament i material sanitari necessari i inajornables per a fer front a la COVID-19 en la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, i atès que l’avanç de la malaltia en la Comunitat Valenciana ha suposat un elevat increment de les necessitats preventives i d’assistència de la malaltia que requereixen una sèrie d’actuacions en el nostre territori, s’amplia la declaració d’emergència realitzada en data 27 de febrer de 2020, per la qual ja es va adquirir material sanitari necessari davant l’emergència sorgida.

En aquest sentit, cal recordar que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar l’11 de març de 2020 la situació provocada per la COVID-19 com a “pandèmia internacional”, advertint que el nombre de casos afectats fora de la Xina es multiplicaria per 13 en dues setmanes i que, en aquest període, els països afectats es triplicarien.

En concret, els serveis a contractar que s’ampliaran són els de vigilància, transport, neteja desinfecció, manteniment, alimentació, gestió de residus, manteniment i bugaderia.

La declaració d’emergència també inclou l’adquisició de divers material sanitari específic per a fer front a la COVOD-19, com a màscares (FFP2, FFP3 i quirúrgiques), bates, guants, solució hidroalcohólica, reactius, respiradors UCI i llits d’hospitalització; així com l’adquisició de divers material sanitari i l’equipament mèdic i informàtic dels hospitals de campanya, necessaris i inajornables per a fer front a la COVID-19 en la Comunitat Valenciana.

Quant als beneficiaris són, d’una banda, els centres sanitaris dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública; les residències sociosanitàries de la Comunitat Valenciana; les conselleries de la Generalitat Valenciana, així com qualsevol organisme públic o privat dependent de la Generalitat, considerant que les persones usuàries finals són tant els professionals com els pacients.

Directe