“Mascareta 19” contra la violència de gènere

La farmàcia de Morella s'uneix a aquesta iniciativa

El confinament pot ser una mesura molt eficaç contra el coronavirus i per evitar l’expansió de la pandèmia però també un greu problema per aquelles persones que han de viure amb els seus maltractadors. Per aquest motiu les farmàcies d’arreu del país s’estan sumant a la iniciativa de “mascareta 19” una mesura que pretén que les dones que sofrisquen qualsevol tipus de maltractament vaiguen a aquests establiments i demanen aquest producte.

A partir d’aquest moment els responsables de la farmàcia iniciaran tots els tràmits legals i avisaran a les autoritats per a que aquestes actuen.

Aquesta campanya va sorgir des de l’institut d’igualtat de Canàries i en poc temps ja s’ha exportat a la resta d’Espanya abastint ja a més de 300.000 persones i a mols establiments que s’han sumat a la iniciativa per protegir a aquelles que conviuen amb el seu maltractador. Una decisió que també ha adoptat el govern d’Andalusia, Cantàbria, la Diputació Foral de Biscaia i la ciutat autònoma de Ceuta. De la mateixa manera, s’estan adherint Ajuntaments a la Comunitat Valenciana, Madrid, Catalunya o Extremadura. Així, la farmàcia de Morella ja ha anunciat que també col·labora i que està preparada per activar tots els mecanismes en el cas de que alguna persona els demane una mascareta 19.

L’objectiu d’aquesta campanya és protegir a les víctimes i dissuadir als agressors perquè aquest confinament no coste més vides. Si estàs sofrint maltractament o també davant d’una agressió sexual vés a la farmàcia i demana una mascareta que et pot salvar la vida.

Directe