El programa Viu Actiu es reinventa per a continuar al servei de la salut de la població

S’han gravat diversos vídeos amb exercicis i recomanacions per a fer-ho des de casa

El programa esportiu pioner que l’Ajuntament de Benicarló va començar a aplicar ara fa tres anys, s’ha reinventat amb motiu del confinament causat per la covid-19. I és que Viu Actiu, un programa d’assessorament i prescripció d’exercici físic individualitzat, continuarà al servei de la salut de la població gràcies a una sèrie de material en línia que ha preparat el personal tècnic especialitzat en exercici físic, tant de l’Ajuntament de Benicarló com de l’Ajuntament de Xest, on també està implantat aquest programa.

El personal tècnic ha elaborat unes fitxes de treball per a gent adulta i major i un conjunt de vídeos gravats i editats amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física de la Comunitat Valenciana i de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de València. L’objectiu és que les persones que tenen prescrita aquesta activitat física puguen continuar realitzant-la des de casa.

Així ho ha explicat el regidor d’Esports, Fernando Jovaní. «Aquest acció de dinamització comunitària en Salut, promocionant l’activitat física, va orientada a què tota la població adulta i major, puga mantindre’s físicament activa durant la quarantena del Covid-19». «A més —ha detallat Jovaní—, permetrà que els usuaris que tenien una prescripció d’exercici físic individual i presencial al Centre de Salut, puguen continuar exercitant-se des de casa, ja que el servei presencial ha estat aturat provisionalment».

Les fitxes tenen dos nivells, un per a persones poc actives i un altre per a persones actives, i tenen com a continguts un conjunt de videotutorials de curta duració fàcilment entenedors per a qualsevol persona.

A més, els tècnics que participen en Viu Actiu han habilitat un correu electrònic de contacte per a atendre possibles dubtes, tant de la ciutadania com d’altres ajuntaments que puguen estar interessats a posar en marxa la iniciativa. El correu és viuactiubc@gmail.com

Recordem que Viu Actiu és un programa d’assessorament i prescripció d’exercici físic individualitzat que va posar en marxa l’Ajuntament de Benicarló el febrer de 2017, en col·laboració amb el Centre de Salut de Benicarló i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Directe