La residència de Morella suma una nova mort per coronavirus

La filtració de dades ha endurit el protocol de comunicació de les residències establert per la conselleria

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha informat avui en roda de premsa sobre el protocol de comunicació de les residències amb malalts per coronavirus amb els seus familiars. Això és farà de dues maneres, “per una banda es podrà comunicar el pacient directament amb la família si té les capacitats per a fer-ho o, si no, hi ha una segona manera, que es el contacte entre l’infermer o metge amb la família”.

Per a aquesta segona possibilitat, la conselleria tindrà un telèfon de contacte i només un portaveu de la família i s’establirà un horari per a fer les comunicacions i “no s’atendran trucades de persones que no siguen el portaveu de la família”. Això és degut a la filtració de dades produïda en els darrers dies, que ha endurit el protocol de comunicació de les residències establert per la conselleria.

A banda, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha actualitzat aquest matí de dimecres les dades respecte a la pandèmia de coronavirus.

S’han donat 414 nous casos positius en les darreres 24 hores arreu de la Comunitat Valenciana, 47 d’ells registrats a la província de Castelló. En el total de la pandèmia s’han donat 5922 pacients positius, 660 d’ells a la província de Castelló. La cara positiva són les 240 altes que han rebut pacients de la Comunitat, 9 d’ells a la província de Castelló, igual que ahir.

Roda de premsa íntegra d’Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana

Els principals focus de coronavirus es donen a les residències, al ser els majors les persones més vulnerables. Hi ha 80 residències a la Comunitat Valenciana amb casos de covid-19 en diferent nivell, 7 d’elles a Castelló.

▸ Residents que han donat positiu: 459
▸ Personal treballador que ha donat positiu: 150
▸ Residents que han mort: 98, 17 més que ahir

D’aquestes 17 morts, una d’elles es va produir durant aquest dilluns a la residència de Morella, pel que aquest centre suma ja 4 defuncions des del començament de la crisi del coronavirus

“Una de les mesures contra la expansió del coronavirus a les residències és trencar la cadena de contagis. És fonamental poder aïllar a les persones no infectades dels que ho estan de forma que la transmissió del virus no es produisque. Per a això devem separar i atendre als malalts en espais diferenciats, el que no sempre és possible fer-ho totalment, pel que estem treballant en un protocol que es tindrà llest avui” ha dit la Consellera.

En aquests moments, continuen baix vigilància activa de control sanitari les residències Santa Elena de Torrent, L’Acollida de València, la residencia Saba de Requena, DomusVi d’Alcoi, DomusVi Babel d’Alacant, Sant Joan Baptista de Morella i la residència Santa Gràcia de Vila-real.

Directe