Morella no tindrà processons de Setmana Santa

La Confraria de les Vestes ha optat per suspendre tots els actes pel coronavirus

La Confraria de les Vestes i la Parròquia de Morella han anunciat que davant de la pandèmia del coronavirus es suspenen totes les celebracions litúrgiques i els actes culturals i religiosos previstos per a la celebració de la Pasqua 2020. Així, Morella es suma a la resta de localitats que ja han suspès aquestes celebracions, algunes tan importants com les de Sevilla i gran part d’Andalusia.

Manolo Ortí, com a president de la confraria de les Vestes ha pres aquesta decisió acordada amb la junta de l’entitat i les autoritats eclesiàstiques tant de la localitat com del bisbat que ja havia suspès i prohibit realitzar qualsevol activitat litúrgica o celebració religiosa en el bisbat de Tortosa.

L’any passat el mal temps ja no va deixar que es realitzara la celebració de la processó de dijous sant perquè la forta boira, el vent i l’aigua van fer presciència evitant que els misteris isqueren al carrer. El divendres les curolles sense la caputxa sí que van sortir al carrer però aquest any les peanyes hauran de continuar a les capelles de l’arxiprestal i al graner, els misteris a l’armari de casa de cada família esperant a l’any vinent i els confrares tindre paciència i esperar que en 2021 no ploga.

Directe