L’IES Els Ports segueix treballant des de casa

La Conselleria ha activat el pla 'MULÁN' per continuar la docència

Els centres educatius de Els Ports han vist completament paralitzada la seua activitat presencial pel coronavirus però segueixen treballant des de casa. La Conselleria d’educació ha realitzat un pla d’actuació per a continuar amb la docència tot el que la situació ho permeta a partir de l’aturada que es va viure divendres. En l’IES els Ports les instruccions han anat canviant des del divendres i ara aquesta és la seua situació, ens ho conta des del seu despatx el seu cap d’estudis Miguel Pasíes que com a equip directiu ha de continuar treballant des del centre.

Durant aquests dies i després de la caiguda de la xarxa principal i oficial s’han buscat alternatives per a continuar amb l’activitat encara que això dependrà de l’interès de cada un.

Encara no està clar com es realitzaran les avaluacions però des del centre s’espera que es pugeuen reemprendre l’abans possible amb l’esperança de que després de pasqua siga possible.

El pla ‘MULAN’ que ha ideat la Generalitat per continuar la docència inclou quatre portals digitals. Tres d’aquests estan segmentats per etapes educatives atenent les seues característiques específiques i per tal de garantir al mateix temps que, encara que el nombre d’usuaris i usuàries en línia siga elevat, el sistema no col·lapse. Són ‘Mestreacasa’, adreçat per a Infantil i Primària, ‘AULES’ per a ESO, FP Bàsica i EOI, així com la plataforma de videoconferències ‘Webex’ per a Batxillerat i FP. Amb caràcter general, les proves o exàmens es realitzaran a través del portal web ‘AULES’
De moment els professors estan en contacte amb els professors mitjançant el correu electrònic i les múltiples plataformes de la xarxa per poder seguir fent les tasques habituals.

Pasíes vol transmetre tranquil·litat i recorda que no és una etapa de vacances sinó que s’ha de continuar treballant i el que no es puga donar es recuperarà l’any vinent.

De moment la docència continuarà desenvolupant-se amb la màxima normalitat possible però s’espera que es puga finalitzar aquesta situació quan abans millor per a evitar problemes en cursos posteriors.

Directe