Morella commemora el centenari de Joan Perucho amb una exposició

L’exposició Vampirs a Morella! s’inaugurarà el dissabte 14 de març

Aquest any 2020 es commemora el centenari del naixement de Joan Perucho, un dels principals novel·listes catalans del segle XX. Així, cal explicar que Perucho va escriure un dels seus llibres, Les històries naturals, sobre les Guerres Carlines, el General Cabrera i ambientat a Morella. D’aquesta manera, la ciutat se suma als actes de celebració d’aquest centenari i albergarà l’exposició Vampirs a Morella! sobre l’autor en la Sala del Consell de l’ajuntament. La inauguració serà el pròxim dissabte 14 de març a les 19.00 hores i es podrà visitar fins al 17 de maig.

A més, amb motiu del centenari s’instal·larà una placa de Joan Percuho al Jardí dels Poetes. Així, després de la inauguració, el Jardí dels Poetes acollirà un acte amb la participació de l’alumnat de l’IES Els Ports per a commemorar el centenari del naixement de l’autor.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “Perucho era un escriptor molt important i amb un llibre ambientat a Morella, per la qual cosa, tindrà una placa al Jardí dels Poetes junt amb els autors que han escrit sobre la nostra ciutat”. L’edil ha explicat que “des del dissabte la Sala del Consell albergarà l’exposició Vampirs a Morella!, una mostra sobre aquest autor i la seua novel·la, la qual recorrerà altres ciutats durant aquest any”. Finalment, Rhamsés ha aprofitat per a “convidar a totes i tots a vindre a la inauguració de l’exposició i els actes programats pel centenari de Joan Perucho, així com gaudir de la seua novel·la i visitar l’exposició fins al mes de maig”.

Aquesta exposició itinerant estarà a Morella des del 14 de març i recorrerà altres localitats com Gandesa, Banyoles, Berga i Barcelona. A més, l’inici de l’any Perucho serà el dilluns 16 de març en un acte a Barcelona al Palau de la Generalitat i també hi haurà una exposició a la Biblioteca Nacional de Madrid on apareixerà Morella.

Directe