Castellfort millora l’ermitori de la Mare de Déu de la Font

El complex històric comptarà amb tres apartaments i el servei de bar

Castellfort continua millorant l’ermitori de la Mare de déu de la Font per a reobrir-lo al públic amb les millors condicions tan prompte com siga possible. En aquestes últimes actuacions s’ha realitzat la millora de diverses estances de tot el complex amb la construcció de tres apartaments, dos que ja estan moblats i preparats i un que tan sols necessita aquesta última fase. Així, es pretén poder adjudicar al complex tan bon punt estiga finalitzat. El compromís dels governs del municipi en aquest espai tan volgut de la localitat sempre ha sigut molt elevat i han estat moltes les reformes i rehabilitacions que s’han realitzat en un lloc acollidor i amb tanta història com aquest.

En les últimes actuacions s’han finalitzat les obres del tercer apartament i s’ha fet unes obertures en tres diferents estances de la sala que compta amb les pintures més característiques del complex. En aquest emblemàtic espai i en aquestes tres estances que antigament podrien ser habitacions, es realitzarà un xicotet museu envers l’història d’aquest lloc.

La missió principal que compleix aquest conjunt d’intervencions és la de revalorar l’Ermitori de la Mare de Déu de la Font per a potenciar-lo turísticament i recuperar aquest espai tan volgut pels castellfortins. Per aconseguir açò es vol traure a licitació el conjunt d’apartaments i el servei de bar un cop estiguen les actuacions finalitzades.

Video Thumbnail
Castellfort millora l'ermitori de la Mare de Déu de la font
El complex històric comptarà amb tres apartaments i el servei de bar
Rosa Adela Segura és l’alcaldessa de Castellfort

Abans aquest lloc ja comptava amb les habitacions i feia funció de dormitori però ja feia diverses dècades que estava tancat.

El Santuari, que es troba a uns 5 km al sud de Castellfort, al costat de la carretera CV-124 que ve d’Ares del Maestrat, està situat en l’anomenat Barranc de la Font enmig d’una espessa pineda. En les seves proximitats brolla un manatial de famoses aigües i tot l’entorn gaudeix d’un alt valor paisatgístic i ecològic. Per aquesta localització, l’aigua i la Verge, en el seu dia va comptar amb una gran importància com a un lloc de pas i de pelegrinatge.

Per als castellfortins aquest sempre ha sigut un lloc molt estimat i amb aquestes actuacions es recupera el seu ús i esplendor.

La Mare de Déu de la Font és patrona de Castellfort i la seva festa gran té lloc el 8 de setembre coincidint amb la Nativitat de la Verge, celebració documentada des de 1495. A més, la seva devoció està molt estesa per tota la comarca, i hi ha hagut peregrinacions dels veïns d’Ares el 24 d’abril, els de Catí el dissabte anterior al primer diumenge de maig i els de Morella el primer dissabte del mateix mes.

Directe