Estudiantat internacional proposa solucions creatives al despoblament

La Diputació llança el repte a joves participants en el projecte universitari CRE8® Europe

Foto: Pau Ferrando

L’estudiantat internacional vinculat al projecte ERASMUS+ CRE8® Europe, en el qual participa l’àrea d’Internacionalització de la Diputació de Castelló de la mà de la Càtedra INCREA de la Universitat Jaume I, ha elaborat diverses propostes innovadores per pal·liar el repte del despoblament a les comarques de l’interior de la província. Segons ha explicat el diputat de l’àrea, Pau Ferrando, «l’equip de Promoció Econòmica i Internacionalització tenia el paper de reptar a aquestes joves i estimular la seua creativitat a partir d’un cas real.Ha sigut realment interessant plantejar el problema de la pèrdua de població als nostres municipis i debatir la viabilitat de les metodologies proposades perequips multidisciplinarsi interculturals».

L’estudiantat, en grups heterogenis de titulació i nacionalitat, ha presentat diferents propostes que mostren accions realistes i viables al nostre territori. Entre les solucions plantejades, destaquen la implantació de les noves tecnologies per atraure tant a grans empreses com a persones emprenedores, la implicació de la població local, el lideratge de l’Administració Pública en la promoció d’incentius a la creació d’empreses a l’interior, la necessària col·laboració de les universitats en la transferència de coneixement, i la promoció d’estades i pràctiques formatives en empreses de l’interior de la província.

El Tribunal qualificador format per la càtedra INCREA i la Diputació de Castelló ha valorat l’alta qualitat dels treballs presentats i ha decidit fer entrega de premis a tots els estudiants participants consistents en material promocional del Centre Europe Direct Castelló. El diputat Pau Ferrando ha agraït la participació de les i els joves i ha fet recull de totes les propostes per a valorar la seua aplicació pràctica al territori.

CRE8® Europe és un projecte europeu que té com a objectiu principal contribuir al desenvolupament de competències transversals de l’estudiantat universitari com ho són la creativitat, la innovació, i l’emprenedoria. Està liderat per la universitat de Karlstad University de Suècia, i ha tingut com a protagonistes, en aquest cas,als i les alumnes de les Universitats de Lucian Blaga de Sibiu a Romania, la Inland University de Noruega i la Universitat Jaume I.

Directe