Benicarló reivindica la igualtat de gènere en el Dia de la Dona

Amb la lectura d'un manifest institucional i de diversos textos reivindicatius a càrrec de l’alumnat i del professorat

Benicarló reivindica la igualtat de gènere en el Dia de la Dona

La commemoració del Dia de la Dona a Benicarló ha reunit representants institucionals, de la comunitat educativa i de la societat benicarlanda per a reivindicar la igualtat dels drets laborals i socials entre dones i homes. La lectura del manifest institucional ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Xaro Miralles, la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, el portaveu del PP, Juan Antonio Mañá, el portaveu de Ciudadanos, Benjamín Martí, i la portaveu de Compromís, Marta Escudero.

A través del manifest, l’alcaldessa ha reclamat «la necessitat de dotar les entitats locals de mitjans necessaris per a dur a terme les competències fixades en el Pacte d’Estat en Matèria de Violència de Gènere», i ha afegit que «avui és un bon moment per a reflexionar al voltant dels avanços adquirits, demanar més canvis i celebrar els que, amb valentia i determinació, les dones d’arreu del món hem anat aconseguint al llarg de la història».

Per la seua banda, Cerdá ha ressaltat que «és cert que s’han aconseguit avanços sense precedents, però les dones i les xiquetes segueixen estant infravalorades en molt àmbits».

L’alumnat i el professorat del Centre Integrat Públic de Formació Professional, de l’IES Ramon Cid, de l’IES Joan Coromines i del Col·legi La Salle han fet una crida per a l’eliminació de prejudicis sexistes i per l’educació en la igualtat i el respecte, i han exemplificat algunes de les situacions sexistes que ocorren diàriament. A més, també han participat en la lectura del manifest diverses dones de Benicarló, en concret tres d’entitats de persones amb discapacitat (IVASS, Sant Francesc, Fenòmens-Olivella) i un grup de dones migrades.

La programació al voltant del Dia de la Dona, que s’allargarà fins al 16 de maig, continua aquesta vesprada amb la representació gratuïta de l’obra de teatre «Tulipas», a l’Auditori Pedro Mercader a les 20.00 hores.

Directe