Comencen els muntatges de casals i els talls de carrers per les Falles 2020

Alguns carrers passaran a ser de doble direcció i en altres només es permetrà l’accés als veïns

El regidor de Policia, Ilde Añó, junt al cap de la Policia Local, Agustín Parra, han detallat les modificacions en els vials de la ciutat a causa de les Falles. Les variacions en el trànsit comencen el dimarts 3, a causa del muntatge dels casals fallers amb motiu de la celebració aquest dissabte de la Cavalcada del Ninot.

Una de les principals afectacions serà el canvi de sentit d’alguns carrers: el carrer del Botànic Cavanilles passarà a ser de doble sentit a partir de demà mateix, per tal de donar entrada i sortida als vehicles. Igual passarà amb el carrer de Pérez Pina, que doblarà el sentit des del carrer de Vinaròs fins a Puig de la Nau. A la sortida del carrer de Cabanes, l’obligatorietat de girar a l’esquerra es canviarà per l’obligatorietat de girar a la dreta, al contrari del que passa a la sortida del carrer de Joaquín Olmos Forés. També s’obligarà a girar a la dreta al carrer de Joan XXIII a la sortida cap a César Cataldo.

El centre de Benicarló,
pràcticament tallat al complet

Pel que fa als carrers del Cronista Viciana i Mestre Aurelio Camarero, es permetrà als veïns entrar en direcció prohibida per tal d’accedir als guals.

La zona centre estarà pràcticament tancada a partir de dimecres. Al carrer de Ferreres Bretó es tallarà la circulació, excepte per a aquells vehicles que vulguen accedir al pàrquing de la plaça de la Constitució i al carrer de les Escoles Cristianes. També podran passar els vehicles de càrrega i descàrrega.

Pel que fa als pàrquings, hi hauran 10 grans zones: els accessos a la Piscina Municipal, el carrer de Jacinto Benavente, av. del Maestrat, el carrer de Peníscola, Tossal de les Figueres, plaça dels Telers, avinguda de les Corts Valencianes i els voltants del Centre de Salut. A més, estaran també oberts les 24 hores del dia el pàrquing de la plaça de Mossén Tomás i el pàrquing de la plaça de la Constitució (aquest últim, amb algunes restriccions d’entrada durant l’Ofrena a la Mare de Déu i les mascletades). Un any més, la zona blava quedarà inhabilitada, exactament del 6 al 20 de març.

Els dies que hi ha mascletà a la plaça de la Constitució (14, 15, 18 i 19) les autoritats canviaran d’ubicació, des de davant de la Cambra Agrària fins a la part del carrer de Jacinto Benavente. A causa del canvi, els dies de mascletà es tallarà el carrer de Jacinto Benavente des de les 13.00 hores fins a les 14.00 hores, aproximadament, a més del carrer de Pius XII des del César Cataldo fins als passeig Marítim.

El regidor ha agraït l’esforç de la Brigada d’Obres i Serveis, Protecció Civil, Creu Roja, els serveis de neteja, i de la Policia Local que «està fent un gran esforç per tal de cobrir tots els torns previstos». En aquest sentit, Añó ha detallat que «comptarem cada dia amb tres o quatre patrulles de la Policia Local i amb el reforç de Protecció civil i la Guàrdia Civil, la qual cosa ens fa estar més tranquils».

Pel que fa als casals, l’horari de tancament dels dies 7, 13, 14 i 18 serà a les 5.30 de la matinada i els 15, 16, 17 serà fins a les 4.30 hores. Quant al nivell de soroll, tant el regidor com el cap de Policia han remarcat que «es vol incidir en aquest aspecte, per això hem demanat a aquelles falles que no tinguen un volum de gent elevat que baixen la música o l’apaguen, per tal de respectar els veïns que estiguen descansant».

El regidor ha també avançat que «enguany tenim intenció d’augmentar el nombre d’urinaris per tal de mantindre més nets els carrers de la ciutat». Per això, es col·locarà l’habitual mòdul de lavabos al carrer del Pintor Sorolla, i se n’afegirà un de nou al carrer de Joan Carles I i, previsiblement, un tercer a una de les zones cèntriques de la ciutat.

Directe