La Fundació Pasqual Maragall parla sobre l’Alzheimer a Morella

L’Alzheimer afecta a una de cada deu persones majors de 65 anys i a 50 milions arreu del món

La Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella ha acollit aquest matí la xerrada sobre l’Alzheimer Vols saber més sobre la malaltia? a càrrec de la Fundació Pasqual Maragall. En aquesta s’han explicat els diferents símptomes d’aquesta malaltia i les xifres de persones que la pateixen arreu del món, així com els treballs d’investigació i conscienciació que realitzen des de la fundació o els hàbits preventius que es poden seguir per a previndre-la.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Malú Blasco, han destacat “la importància d’aquesta xerrada la qual ens ha aportat molta informació sobre l’Alzheimer i com afecta les persones, sobretot a les majors, així com continuar amb el treball que es desenvolupa al Centre de Dia i la residència San Juan Bautista per a millorar la qualitat de vida de la Gent Gran”. També han aprofitat per a “agrair a la Fundació Pasqual Maragall el seu treball en la investigació i visibilització d’aquesta malaltia que pateixen milions de persones i encara no té cura”.

Lorena Arahuete es la coordinadora de Castelló de la Fundació Pasqual Maragall

Cal explicar que aquesta fundació realitza diferents programes al voltant de la malaltia d’Alzheimer i les persones a les quals afecta. Així, hi ha una part molt important centrada en les persones malaltes per a arribar a tractar-la i previndre-la, així com una altra dirigida a les persones cuidadores. Aquesta segona tracta d’explicar i informar a familiars i persones que hi conviuen amb la malaltia, el desenvolupament d’aquesta, com entendre i reaccionar amb els i les pacients, així com tasques de recolzament emocional front a aquesta patologia.

Directe