L’Ajuntament fomentarà un Carnaval lliure d’agressions sexistes

Hi haurà un estand per a conscienciar als veïns d'un consum responsable d'alcohol i sense drogues, a més del Punt Violeta

Aquest matí la regidora de Joventut i Política Social, Berta Domènech, amb el regidor de Promoció de la Ciutat i Projecció Festiva, Marc Albella, ha presentat les iniciatives que posarà en marxa l’Ajuntament per fomentar un Carnaval responsable, tolerant i lliure d’agressions sexistes.

Els dies 14, 15, 20, 21 i 22 de febrer s’instal·larà un Punt Violeta, a més d’un estand per a la prevenció del consum de drogues en els llocs on s’espera una major afluència de persones. La regidora Domènech ha destacat que “un els principals objectius serà informar i sensibilitzar a la ciutadania, en especial als més joves, de les conseqüències negatives que comporta el consum de drogues, així com l’excés d’alcohol”. Segons indicava es faran diversos tallers per mostrar els efectes que produeixen i les conductes de risc associades.

Domènech afegia que el punt d’informació també servirà per donar a conéixer la Unitat de Prevenció de Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), un servei de caire municipal i gratuït adreçat per a tots els veïns que vulguen resoldre dubtes relacionats amb el consum de drogues o altres conductes addictives.

Es busca un Carnaval
totalment inclusiu

D’altra banda, el Punt Violeta també estarà present durant el Carnaval per a informar, sensibilitzar i atendre a la ciutadania davant de qualsevol situació de violència de gènere. Domènech assenyalava que “l’objectiu és fomentar una festa tolerant, respectuosa i lliure d’agressions sexistes”.

El regidor Albella ha explicat que durant la Gala de les Reines s’habilitarà un espai per a les persones amb mobilitat reduïda perquè també puguen gaudir de l’espectacle. Així mateix, afegia que també s’instal·larà una rampa d’accés a l’envelat del passeig de Fora del Forat per facilitar l’accessibilitat. Albella insistia que “des de l’Ajuntament apostem per un turisme inclusiu amb una festa tan rellevant com és el Carnaval”.

Directe