Es canvia el lloc per on entrar al castell per les obres de La Pardala

Transcorrerà pel claustre i el seu exterior on s’ha habilitat una nova passarel·la

Es canvia el lloc per on entrar al castell per les obres de La Pardala

El Castell de Morella canvia el recorregut en la part d’entrada a causa de les obres de millora de les torres de La Pardala i Sant Francesc junt amb el tram de muralla adjunt. Així, durant els 12 mesos de durada de l’actuació, l’entrada dels i les visitants al principal monument de la ciutat es realitzarà a través del convent de Sant Francesc i amb unes escales provisionals durant aquest període de temps. D’aquesta manera, el Castell estarà obert amb els horaris habituals i es podrà visitar amb normalitat.

Cal recordar que les obres en la muralla i les torres de la Pardala i Sant Francesc són intervencions d’emergència a causa de l’estat que presentava aquesta part del monument. Així, l’Insitut del Patrimoni Cultural d’Espanya (IPCE) i el Ministeri de Cultura i Esport promouen l’actuació, la qual compta amb un pressupost d’1.584.518 euros.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “comença una obra molt important per a la millora del nostre patrimoni monumental, la qual, a més, no afectarà la visita del Castell gràcies a la coordinació amb el ministeri i l’empresa executora”.

Rhamsés Ripollés és l’calcalde de Morella

L’edil ha explicat que “el Castell i les muralles de Morella són el monument més important de la ciutat, ja que cada any el visiten més de 90.000 persones” per la qual cosa “aquest accés alternatiu a través de l’exterior del convent de Sant Francesc és necessari perquè l’obra no interferisca en les visites i també al contrari”.

Aquestes obres consisteixen en la rehabilitació estructural de les torres de Sant Francesc i La Pardala, així com el tram de muralla conjunt. D’aquesta manera, s’ha muntat les cases d’obra i en els pròxims dies s’instal·larà la bastida per als treballs de restauració. També cal destacar que l’accés del material es realitza a través del túnel, el qual connecta l’Albereda amb l’interior del Castell.

Cal remarcar que el passat mes de juliol el ministeri i l’ajuntament de morella van subscriure l’Acta de Lliurament i Reconeixement del Castell i Muralla de Morella per a la gestió de la custòdia, manteniment, difusió cultural i col·laboració en la conservació, rehabilitació i restauració d’aquest recinte amb una vigència de fins a 50 anys.

En virtut d’aquest acord, l’ajuntament s’ocupa de la custòdia, vigilància, manteniment general i realització d’actuacions de conservació, rehabilitació i restauració dels immobles. Li correspon també la gestió de les iniciatives vinculades al turisme cultural i la promoció turística, com l’organització de visites guiades, la creació d’un centre de recepció de visitants, l’organització d’exposicions, espectacles i qualsevol altra activitat divulgativa dels monuments.

El Ministeri de Cultura i Esport, per la seua banda, es compromet a col·laborar mitjançant els seus pressupostos en les actuacions de conservació, rehabilitació i restauració dels monuments, a prestar assistència tècnica a l’ajuntament i als supervisar totes les actuacions de restauració.

Directe